Vildt comeback og Boysen-hattrick

SønderjyskE var bagud 1-3 inden tredje periode, men kom flot tilbage og vandt lokalopgøret mod Esbjerg Energy med 4-3 efter overtid. William Boysen var om noget man of the match med et hattrick.

Kamp- og arenasponsoren Frøs havde sørget for 1000 fribilletter, og de næsten 3.500 tilskuere blev vidner til et spændende lokalderby i Frøs Arena. SønderjyskE startede bedst og havde et klart overtag i første periode, men gæsterne lavede målene. Helt galt var det, da det blev 0-2, mens SønderjyskE kiksede en udskiftning i powerplay. Det var lidt unødvendigt, men heldigvis fightede SønderjyskE sig tilbage.

Ny på den i forvejen fyldige skadesliste var Gabriel Desjarinds, men heldigvis tog andre over. William Boysen reducerede i det 33. minut efter godt forarbejde af Oliver Gatz. Selvom Esbjerg kom foran med to mål igen kort før pausen i et vestjysk powerplay, så slog det ikke SønderjyskE ud. Uheldigt blev pucken ramt af en SønderjyskE-back på benet og snød Nicolaj Henriksen i målet. Heldigvis lynstartede SønderjyskE i tredje periode, da Boysen slap igennem på højre side og lirkede pucken ind i målhjørnet.

Det forløsende 3-3-mål kom i powerplay. Dem havde de to hold kun to af hver i en ganske fairspillet kamp. Hvor det første powerplay kostede et mål imod, så var der fuld valuta i anden ombæring. Valdemar Ahlberg opsnappede en returpuck og lagde den resolut bagom Esbjerg-keeperen til udligning. Både Charlie Combs og Boysen havde mulighed for at blive matchvindere i den ordinære spilletid, men vi skulle næsten to minutter ind i overtiden. Her fik Boysen styret en returpuck fra et skud fra Mike Little i mål.

Med sejren konsoliderer SønderjyskE fjerdepladsen, som giver hjemmebanefordel i slutspillet. Afstanden ned til dagens modstander er nu fem point  med blot fem spillerunder tilbage af grundspillet.

SønderjyskE – Esbjerg 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0)
10.12 0-1 Philip Schultz (Grundtvig, King)
14.44 0-2 Sune Hjulmand (T.Brown, Schulze) SH
32.30 1-2 William Boysen (Gatz, Haag)
39.06 1-3 Will Merchant (T.Brown, Kjær) PP
40.39 2-3 William Boysen (Kønig, Little)
50.58 3-3 Valdemar Ahlberg (Lavoie, Combs) PP
61.41 4-3 William Boysen (Little, Haag)