SønderjyskE storsejrede

SønderjyskE kom tilbage på vindersporet igen onsdag aften. Hjemme i Frøs Arena blev Herlev Eagles kørt over med 5-1.

Efter en skuffende uge med semifinale-exit i Metal Final 4 var der oprejsning at hente. Tre gode perioder resulterede i en stensikker sejr over et Herlev-mandskab, som blev presset i bund i store dele af kampen. Eneste minus var, at powerplayet ikke fik scoret.

Brendan Harms viste målnæsen frem, da han syv minutter inde i kampen var over en returpuck og på baseball-maner klaskede pucken i nettet. Målet fik kun SønderjyskE til at skrue mere op for tempoet. Mikkel Jensen og Mathieu Foget havde gode muligheder for at doble føringen, men første periode forblev uden mål. Og det var mest Lukas Horaks skyld i Herlev-målet. Skudstatikken viste 15-4 efter de første 20 minutter.

I starten af anden periode blev det til 2-0. Cam Brown opsnappede pucken på modstanderens banehalvdel, og så gik det stærkt. Matt Salhany fik pucken serveret på et sølvfad af Brown, og så kunne Salhany let score. I det næste skift var Salhany meget tæt på at score igen, men Horak sprællede sig til nogle vilde redninger. Skudstatistikken viste nu hele 21-4, og Salhany gav ikke op. I det 34. minut blev målet til 3-0 så sat ind af amerikaneren.

Efter en lang kamppause og et OL-eventyr i bagagen var Patrick Galbraith tilbage i målet. Han holdt målet rent indtil sidste sekund af anden periode. En ærgerlig reducering med ind til pausen, men det rystede ikke SønderjyskE, som straffede Herlevs fejl i tredje periode. Først opsnappede Mads Eller en puck og driblede den ind til 4-1, og lidt senere kunne Brown gøre det samme. Brown spillede Harms, som uselvisk spillede Eskildsen fri til scoring. I slutfasen fik tilskuerne også et par boksekampe at se. Begge hold var tydeligvis frustrerede på hinanden, efter nogle kendelser fra dommerne måske udeblev begge veje.

Med dagens sejr rykker SønderjyskE foran Frederikshavn på tredjepladsen. Netop Frederikshavn er modstanderen søndag kl. 17.15 i Frøs Arena. Vores hovedsponsor, R-Connect, inviterer alle syd- og sønderjyder til gratis ishockey, så skynd dig ind og hent din billet. Der er ikke mange tilbage. Inden den vigtige kamp på søndag skal SønderjyskE lige på besøg på hos Rødovre Mighty Bulls fredag aften.

SønderjyskE – Herlev 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
07:21 1-0 Brendan Harms (Hansen, Little)
21:39 2-0 Matt Salhany (Brown)
33:35 3-0 Matt Salhany (Foget, Frank)
39:59 3-1 Luis Blak Olsen (Andersen, Asperup) PP
43:50 4-1 Mads Eller
50:14 5-1 Martin Eskildsen (Harms, Brown)
Game misc.: Alex Rauter og Mads Eller, SE & Daniel Baastrup og A.Lindqvist-Hansen, HE