SønderjyskE-sejr efter vild vending og overarbejde i Aalborg

SønderjyskE startede 2023 med en dejlig overtidssejr. Onsdag aften hos Aalborg Pirates blev Villiam Haag matchvinder kort inde i overtiden med 3-2-målet. Allerede på fredag venter næste tophold.

To gange var SønderjyskE bagud, men med flot fight kom de lyseblå tilbage og hentede to point. Det så ellers lidt svært ud ved busafgangen fra Vojens, da skader og sydom kostede seks afbud blandt angriberne. Jonas Borring gled ind i andenkæden med Alex Lavoie og Nikolaj Krag, mens Mikkel Skov som tiende forward var supplement til de tre angrebskæder.

Aalborg startede også bedst, og efter fem minutter stod der 7-1 i skudstatistik, men heldigvis stadigvæk 0-0. Patrick Galbraith spillede igen solidt i målet, og det gav ro bagude. Han var dog chanceløs, da værterne kom foran i det 13. minut. I anden periode kom SønderjyskE bedre med i opgøret, som til tider var lidt rodet. Midt i tredje periode eksploderede kampen nærmest. Først fik Nikolaj Krag udlignet til 1-1, og SønderjyskE kom efterfølgende i overtal, da Aalborg valgte at bruge en challenge, som de ikke fik medhold i af dommerne.

SønderjyskE var dog ikke skarpe i powerplay denne aften. Det var værterne derimod. Med fire minutter tilbage af tredje periode faldt en Aalborg-spiller over Daniel Kønigs stav. I det følgende powerplay scorede Aalborg, og så stod der 2-1 til hjemmeholdet. SønderjyskE kastede ikke håndklædet i ringen, og med et minut tilbage skøjtede Galbraith ud. Det gav bonus, da Steffen Frank fra en spids vinkel fik sat pucken højt i målet. Dermed scorede Frank for anden gang i træk efter to mål senest i Esbjerg-udekampen. Lavoie fik på målet sin 17. assist i sin kun 19. kamp.

I overtiden fik Aalborg den første målchance, men pucken hoppede ud til Villiam Haag, der kom afsted på en friløber. Sikkert scorede svenskeren med et godt skud, og så kunne de lyseblå på og uden for isen juble over sejren. Stor tak til de 25-30 supportere, som havde taget turen til Nordjylland denne sene hverdagaften.

En god optakt til den svære hjemmekamp mod Herning Blue Fox. Metal Ligaens førerhold kommer fredag til Vojens, og der er kampstart kl. 19.00 i Frøs Arena.

Aalborg – SønderjyskE 2-3 OT (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)
12.17 1-0 Mikkel Højbjerg (Kabanov, Jakobsen)
50.15 1-1 Nikolaj Krag (Ahlberg, Bryhnisveen)
56.26 2-1 Trevor Gooch (Spelling, Drugge) PP
59.10 2-2 Steffen Frank (Haag, Lavoie)
60.37 2-3 Villiam Haag (Krag)
Udv.: AP 6×2, SE 1×2
Skud: 24-29