Pokalnedtur

SønderjyskE tabte aftenens semifinale i Metal Final 4. Værterne fra Aalborg Pirates vandt 6-1.

SønderjyskE gjorde længe en god figur fem mod fem, men mange udvisninger gjorde det svært. I sidste ende blev det en sikker og fortjent sejr til piraterne.

Kampen startede jævnbyrdigt, men i det femte minut fik SønderjyskE muligheden i powerplay. Villiam Haag var millimeter fra at give de lyseblå en drømmestart, men svenskerens skud ramte stolperne, og pucken røg ud i spil igen.

Midt i perioden fik hjemmeholdet bedre fat. Det brændte på foran Patrick Galbraith, da Aalborg kom i powerplay. SønderjyskE holdt stand, men kort efter blev der markeret en afventende SønderjyskE-udvisning, som blev kostbar.

Gabriel Desjardins og Steffen Frank havde en mulighed for udligning inden pausen, men ingen af de to fik ram på den løse puck foran målet. Kort efter var Frank på spil igen, og da pucken hoppede ud til Alex Lavoie, var der ingen pardon. Canadieren klappede pucken i mål blot fem sekunder før pausesignalet til 1-1.

Anden periode startede godt for SønderjyskE. Anders Biel og Haag var da også tæt at bringe de lyseblå i front, men i stedet blev det 2-1 til hjemmeholdet.

I anden periode gik kendelserne ikke SønderjyskE’s vej. Under et par lyseblå udvisninger fik Aalborg lov til at slå Galbraiths målmandsstav væk, uden dommerne reagerede. Og da den anden udvisning var tæt på at udløbe blev det 3-1. Frustrationerne fik nu frit løb, og Steffen Frank fik en badebillet kort før anden pause.

Tredje periode startede derfor med fem minutter i undertal, og kort før den udløb blev det også 4-1. Det blev afgørende. Kedelig afslutning for de 3-400 medrejsende sønderjyder, som bidrog godt til stemningen undervejs.

Nu gælder om at se frem mod den vigtige hjemmekamp onsdag den 22. februar kl. 20.00 mod Esbjerg Energy.

Aalborg – SønderjyskE 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)
15.27 1-0 Martin Højbjerg (Low, Jakobsen)
19.55 1-1 Alex Lavoie (Frank, Bryhnisveen)
25.05 2-1 Anders Koch (Low, Ma.Højbjerg)
36.35 3-1 Victor Rollin Carlsson (Kabanov, Edmondson) PP
44.27 4-1 Thomas Spelling (Drugge, Gooch) PP
51.13 5-1 Victor Rollin Carlsson
52.18 6-1 Trevor Gooch (Salhany, Bjorkstrand)