Lyspunkter i nyt CHL-nederlag

SønderjyskE havde det som ventet svært, da de schweiziske mestre fra EV Zug var værter i dagens kamp i Champions Hockey League. De danske pokalmestre strittede dog godt imod, men måtte til sidst se sig besejret med 3-9.

I første periode var SønderjyskE godt med, og schweizerne kom kun på tavlen via et mål i powerplay. Og så havde SønderjyskE endda et stolpeskud ved Mikkel Jensen inden pausen. I stedet for en udligning gik det dog stærkt i midterperioden. Værterne scorede to hurtige mål, inden Shawn O’Donnell slog tilbage med en reducering. William Boysen tog udsynet for schweizernes målmand og så kunne O’Donnell liste pucken ind.

Nicolaj Henriksen i SønderjyskE-målet havde flere gode redninger, men pludselig gik det stærkt. Og klassen hos hjemmeholdet var til at få øje på. Som da Jan Kovar med endnu en lækker assist fuldstændig tog fusen på SønderjyskE-forsvaret med en aflevering bag om ryggen. Kovar, der også er kaptajn på det tjekkiske landshold, som han har spillet langt over 100 kampe for.

Inden da havde Anders Biel pyntet på resultatet med to perlemål i tredje periode. Først med en rigtig flot afslutning med baghånden og et par skift senere kom han på tavlen i undertal, da han slap fri og snød målmanden på køligste vis. Dejlig start på sæsonen for Biel, som har døjet lidt slemt med skader de sidste par år. Et andet lyspunkt var SønderjyskE’s fans, som støttede flot op omkring holdet. De blev i hallen og sang lang tid efter slutsignalet. Højt lydniveau blandt de 30-40 supportere. Kan vi få den stemning med ind i den nye sæson i Frøs Arena, så bliver det magisk at spille med masser af tilskuere på lægterne igen.

Holder og alle fans er nu på vej hjemad. Tirsdag aften starter sæsonen i Metal Ligaen med en udekamp i Odense, og fredag venter første hjemmekamp, når Esbjerg Energy kommer på besøg.

EV Zug – SønderjyskE 9-3 (1-0, 5-1, 3-2)
05.11 1-0 Dario Simion (Kovar, Djoos) PP
21.20 2-0 Livio Stadler (Kovar, Muller)
23.00 3-0 Fabrice Herzog (Lander, Martschini)
34.03 3-1 Shawn O’Donnell (Frank, Henriksen)
35.33 4-1 Lino Martschini (Allenspach)
36.59 5-1 Christian Djoos (Martschini, Cadonau)
39.30 6-1 Dario Simion (Kovar, Djoos)