Lyseblå forløsning: Frederikshavn banket gule og blå

SønderjyskE fik en dejlig og tiltrængt sejr, da gæsterne fra Frederikshavn White Hawks blev besejret med sikre 5-1. En dejlig lyseblå, men også gul-blå dag i Frøs Arena, da SønderjyskE’s svensker-trio lyste op. Frem for alt var det en god holdindsats.

To mål af svenske Villiam Haag, to mål af landsmanden Victor Björkung, og sørme om ikke den tredje svensker, Max Tjernström, var arkitekten bag målet sat ind af Steffen Frank.

Kampen startede meget jævnbyrdigt, men i det fjerde minut fik Haag åbnet målscoringen. Smart driblede han pucken mellem benene på en modstander, og så var han fri. Pucken blev sat højt bag Tadeas Galansky i målet, 1-0. Målet gav SønderjyskE momentum, og det lugtede lidt af endnu et mål til hjemmeholdet, men i stedet fik Frederikshavn udlignet, og det gav lidt uro i de bagester kæder. I anden periode fik SønderjyskE igen styr på kampen, og det var ikke ufortjent, at Victor Björkung fik scoret sit første mål i lyseblå. Han stødte med frem, og altid hårdt arbejdende Gabriel Desjardins spillede ham smart fri. Björkungs skud ramte på vejen ind en Frederikshavners stav, men det var den tur i den, som holdet havde brug for og lidt har manglet på det seneste. Anført af et veloplagt publikum var der muligheder til flere mål. Nicolai Bryhnisveen sendte i en begivenhedsrig anden periode et skud på overliggeren.  Desværre måtte Charlie Combs udgå midtvejs i kampen, men heldigvis tog andre over. Unge Mathias Kløve blandt andet. Han kvitterede med en god indsats og masser af istid.

Björkung lavede i starten af tredje periode også det vigtige 3-1-mål, da han kort før udløbet af et powerplay med et drøn fra blueline gav en prøve på sit hårde slagskud. Galansky så ikke røgen. Frederikshavn prøvede at arbejde sig tilbage i kampen, men Patrick Galbraith i SønderjyskE-målet var spillet varm. Han endte med 21 redninger på 22 skud. Afgørelsen kom med syv minutter tilbage, da Frank og Tjernström smart strikkede sig igennem til et flot kontramål. Tidligere på sæsonen vendte Frederikshavn også 1-4 på tre mål i de sidste tre minutter i en kamp mod Aalborg Pirates. Vendelboerne gjorde igen forsøget med Galansky taget ud, men i stedet lukkede og slukkede Haag med 5-1-målet.

Næste opgave er fredagsbraget den 3. februar kl. 19.00 hjemme mod Herlev Eagles. Til kampen er der hockeyfest, shirt-off-your-back og trøjeauktion.

SønderjyskE – Frederikshavn 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)
03.15 1-0 Villiam Haag (Kønig, Frank)
14.13 1-1 Jesper Dahlroth (Bumagin, Madsen)
30.15 2-1 Victor Björkung (Desjardins, Bryhnisveen)
44.51 3-1 Victor Björkung (Lavoie) PP
53.06 4-1 Steffen Frank (Tjernström)
58.42 5-1 Villiam Haag
Udv.: SE 2×2, FWH 3×2