Kriger-sejr over Danmarksmestrene

SønderjyskE krigede en 4-3-sejr i hus over Aalborg Pirates fredag aften i Frøs Arena. Villiam Haag blev igen dobbelt målscorer.

Det kan godt være, at der var mange streger på holdkortet inden aftenens kamp, men de lyseblå krigere rykkede tættere sammen og lod Pirates sejle mod nord uden point i piratskibets last. Villiam Haag scorede for trejde kamp i træk, og for anden hjemmekamp i træk var han manden bag SønderjyskE’s to første mål.

Daniel Galbraith var tæt på at åbne målscoringen, da han ramte overliggeren i første periode. I stedet blev det Haag, der styrede et skud fra Daniel Kønig i mål. Lidt senere i perioden fik Kønig en udvisning for at gå lidt hårdhændet til rutinerede Julian Jakobsen. Det udnyttede gæsterne prompte i powerplay til 1-1-udligningen kort før første pause. Heldigvis kunne SønderjyskE også spille powerplay, og da Jakobsen selv måtte en tur i udvisningsboksen slog Haag til igen.

3-1-målet kom også i powerplay. Svenskerne Haag og Max Tjernström flyttede smart pucken rundt, og inde foran mål kunne William Boysen dirigere pucken videre i mål. Den føring var intakt efter to periode, og set i lyset af de sidste par kampe kunne man måske frygte et Aalborg-comeback i tredje periode. Det gav dog ro på bagsmækken, da Oliver Gatz gjorde det til 4-1. Desværre kom Aalborg tilbage i kampen via et par powerplay-mål. Således scorede gæsterne tre gange i overtal på fem forsøg.

Med otte minutter tilbage stod der 4-3 på tavlen, og det brændte for alvor på til sidst foran en velspillende Nicolaj Henriksen. Med 20 sekunder tilbage blev Tjernström sat til at tage den vigtige faceoff mod Jakobsen, der flere sæsoner har været en af ligaens bedste på faceoff-pletten. Denne sæson topper Tjernström ligaen i den kategori med langt over 60 procent vundne faceoff. Tjernström fik da også raget pucken bagud, men den havnede alligevel til sidst hos Aalborg, der fik en sidste mulighed. Martin Eskildsen kastede sig ned i et helt åbent skud og blokerede pucken et par sekunder før tid.

Tre dejlige point, som konsoliderede SønderjyskE’s førsteplads. Efter kampen glædede Gatz sig over sit mål og endnu mere over sejren over Danmarksmestrene og barndomsklubben..

– Jeg stammer jo fra Aalborg, så det er altid sjovt at slå dem. De har også et godt hold. Det var en fed kamp, og jeg synes, at det var fortjent. Vi fightede godt, og de scorer kun i powerplay, hvor vi laver nogle fejl, forklarer Gatz.

Selvom det brændte på til sidst, så føler han, at der var nok af kræfter tilbage til i tanken.

– Vi spillede lidt smartere i tredje periode, end vi har gjort i de sidste par kampe. Det giver også god energi, at de unge i fjerdekæden kommer ind og tager nogle gode skift, fortæller Gatz.

Udover Mathias Borring, Lavoie, Desjardins og Bryhnisveen var der også afbud fra Patrick Galbraith. Det gav debut til unge Markus Madsen, der er målmand på U17-holdet og blot 15 år.

SønderjyskE – Aalborg 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)
15.13 1-0 Villiam Haag (Kønig, Biel)
19.42 1-1 Patrick Bjorkstrand (Gooch, Koch) PP
22.59 2-1 Villiam Haag (Boysen, Krag) PP
29.38 3-1 William Boysen (Tjernström, Haag) PP
41.32 4-1 Oliver Gatz (Eskildsen)
46.05 4-2 Martin Højbjerg (Gooch, Bjorkstrand) PP
52.06 4-3 Tobias Ladehoff (Jakobsen, Carstensen) PP