Krag mål-amok på heden: SønderjyskE OT-sejrede i Hernings fort

For anden gang på 24 timer skulle SønderjyskE spille topkamp mod Herning Blue Fox, og igen kom SønderjyskE ud som sejrherrer. Der skulle dog overtid til, inden Nikolaj Krag afgjorde kampen i Herning til de lyseblås fordel, da han fuldbyrdede sit hattrick med målet til 4-3. Dermed konsoliderede SønderjyskE førstepladsen i Metal Ligaen.

Inden lørdagens kamp havde Herning spillet ti hjemmekampe i ligaen og hentet ti sejre i ordinær spilletid, 30 point ud af 30 mulige. Længe så det ud til, at Herning slet ingen point ville få denne aften i deres ellers bomstærke fort. SønderjyskE førte nemlig 2-0 efter første periode og i tredje periode også 3-1. Værterne kom dog tilbage, og undervejs fik SønderjyskE også underkendt en scoring hårfint. Stort drama.

Midtvejs i første periode startede Krag sit målshow. Oliver Gatz fik sendt pucken på tværs til Krag, som scorede åbningsmålet. Det blev 2-0, da kaptajn Mike Little var hurtig over en returpuck.

Herning fik reduceret i anden periode på en lidt besynderlig scoring, og det endda i undertal. Max Tjernström løb ind i Nicolaj Henriksen i et tilbageløb, og inden Henriksen havde set sig om, havde Herning scoret fra en spids vinkel. Krags andet mål kom i det 47. minut, og jublen blev ekstra stor i SønderjyskE-hjørnet, da Daniel Kønig klappede pucken ind. De fleste troede, at der nu stod 4-2 til SønderjyskE, men Herning valgte en coach challenge. Længe så dommerne på video, inden de mente, at Martin Eskildsen havde generet Herning-keeperen ved scoringen. Eskildsen blev skubbet af en Herning-back, men gjorde heller ikke meget for at undgå sammenstødet med Carruth.

Kendelsen gav Herning mulighed for at jagte udligningen til sidst med målmanden ude, og værterne lykkedes med den mission. Dermed overtid, men her skulle der kun gå et enkelt minut. Igen var det med Villiam Haag som assistenten. Haags afslutning blev kun halvredet af Carruth, men Krag var hurtig over den løse pucken og skubbede den i kassen. Og så var kampen afgjort.

Kampen bød også på to assister til Cam Spiro, der var tilbage efter han sad over fredag. Derimod var William Boysen ikke med. SønderjyskE er i toppen af tabellen nu et enkelt point foran Herning, som dog har en kamp til gode. Næste opgave er udekampen på tirsdag mod Rungsted Seier Capitael, og så venter der yderligere udekampe inden hjemmekampen søndag den 11. december mod netop Rungsted.

SønderjyskE – Herning 3-4 OT (0-2, 1-0, 2-1, 0-1)
09.57 0-1 Nikolaj Krag (Gatz, Spiro)
19.25 0-2 Mike Little (Biel, Kønig)
23.21 1-2 Miska Humaloja (Pomerleau) SH
46.40 1-3 Nikolaj Krag (Haag, Spiro)
50.26 2-3 Simo-Pekka Riikola (From)
58.04 3-3 Tristan Pomerleau (Marinaccio, From)
61.00 3-4 Nikolaj Krag (Haag, Little)