Ingen gaver til SønderjyskE

SønderjyskE tabte topkampen til Aalborg Pirates. Gæsterne rejste hjem med en sejr på 3-2 i bagagen.

Et toptunet og velspillende Pirates-mandskab kom ind til dagens opgør med en stime på seks sejre i træk, og den stime blev udbygget til syv. SønderjyskE strittede dog godt imod, og med lidt tur i den havde kampen også kastet point af sig. Aalborg gav dog ikke ved dørene og slap aldrig føringen, som de fik allerede efter seks minutter af kampen.

Inden opgøret var der blomster til hoveddommer Jacob Grumsen, der stopper en lang og flot karriere efter denne sæson. Selvfølgelig skal der ikke gives gaver den anden vej, men kendelserne denne aften gik absolut ikke SønderjyskE’s vej. Mens SønderjyskE-backen Oliver Gatz måtte i bad for en “checking from behind”, så vekslede Aalborgs Lasse Bo Knudsen en mere voldsom en af slagsen på Mads Eller til kun to minutter for “roughing”, som Martin Eskildsen også blev idømt i samme situation. Dermed intet powerplay i slutminutterne, hvor SønderjyskE forgæves jagtede en udligning.

Nicolaj Henriksen stod en god kamp, men han kom uheldig afsted bag målet, da Aalborg kom på 1-0. Resten af første periode pressede SønderjyskE godt på, men alt for mange afslutninger ramte ikke målet eller løb ud i sandet mod et kompakt Aalborg-hold, der skal roses for en flot kamp. I anden periode doblede gæsterne føringen, da tilbagevendte Mike Little blev udvist. I forvejen var Gatz’ fem minutters udvisning tilbage på uret, og med to mand i overtal lynede gæsterne i overtal.

Rasmus Lyø fik trampet pucken i mål kort før slutningen af anden periode, og det gav håb, selvom Aalborg havde domineret midterperioden. Aalborg kom i det 45. minut igen foran med to mål, men Lyø ville det anderledes. Backen sendte et nyt skud mod mål, og så kunne Mike Szmatula styre pucken i kassen. Dermed scorede amerikaneren for tredje hjemmekamp i træk.

Til sidst blev Henriksen taget ud af målet, men udligningen kom aldrig. Aalborg vandt en fortjent sejr. På positivsiden var Brendan Harms debut. Han havde nogle fine aktioner i kæden med Szmatula og tilbagevendte Yannick Vedel. Nu er der OL-pause en uges tid, og den 15. februar gælder det udekampen i Odense. Og den 23. februar spilles næste hjemmekamp, når Herlev Eagles med kampstart kl. 19.00 gæster Frøs Arena.

SønderjyskE – Aalborg 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
05.50 0-1 Stephen Anderson (Ladehoff)
28.00 0-2 Olivier Morin (Anderson, Skinnars)
39.12 1-2 Rasmus Lyø (Öhman, Frank)
44.19 1-3 Ian Edmondson (Ladehoff, Sørensen)
47.57 2-3 Mike Szmatula (Lyø, Öhman)
Game misc.: Oliver Gatz, SE
Udv.: SE 4×2 + 1×5, AP 6×2