Festen sluttede brat

SønderjyskE missede titelforsvaret i Metal Final 4. Semifinalen blev tabt med 1-2 til Herning Blue Fox. Et bittert nederlag efter en tæt kamp, hvor SønderjyskE fik underkendt, hvad der lignede et regulært mål.

Det startede intenst og ganske underholdende, men kampen sluttede ganske kedeligt set med lyseblå briller. I store perioder af kampen, især i spillet fem mod fem, var SønderjyskE godt med, men skarpheden manglede tit. Og da pucken endelig gik i mål, så blev det annulleret. I sidste minut af første periode jublede SønderjyskE over, hvad alle troede var åbningsmålet, men på mystisk vis blev målet annulleret for offside i målfeltet. Det lignede en klokkeklar fejldom.

Nicolaj Henriksen havde i første periode leveret et par fantomredninger i et Herning-powerplay, og dermed forblev første periode uden scoringer. I anden periode gik kampen lidt ned i tempo. Herning var fortsat farlige, men det var mest i powerplay. SønderjyskE bød også ind, og Steffen Frank havde en stor chance alene med Emil Kruse.

Kort før slutningen af anden periode tabte SønderjyskE pucken, og så stod OL-spillerne Morten Poulsen og Mathias Bau klar til at udnytte fejlen. Bau kunne let styre pucken ind i målhjørnet, og blot 11 sekunder inde i tredje periode klappede Bau pucken ind igen, og igen med Poulsen og Malinen som assistenterne.

Herning var nu i kontrol. De to scoringer kom SønderjyskE sig aldrig rigtigt over, selvom de lyseblå aldrig gav op og kæmpede til det sidste. Cam Brown fik belønning for ihærdigheden, da han fik reduceret tæt under mål. Der var dog blot 21 sekunder tilbage på uret, og tættere på kom SønderjyskE ikke.

Nu gælder det om at få hovederne på plads igen og se frem mod kampen mod Herlev Eagles onsdag 23. februar kl. 19.30.

Herning – SønderjyskE 2-1 (0-0, 0-1, 1-1)
37:17 1-0 Mathias Bau (Poulsen, Malinen)
40:11 2-0 Mathias Bau (Poulsen, Malinen)
59:39 2-1 Cam Brown (Rauter)
Udv.: HBF 5×2, SE 5×2
Skud: 19-19
Tilskuere: 1.154