Et enkelt point i andendagsgildet

I en spændende og underholdende “returkamp” tabte SønderjyskE med 3-4 efter overtid og straffeslag hos Esbjerg Energy.

Der var trods alt lidt fremgang at spore fredag aften i Esbjerg i forhold til kampen aftenen inden i Vojens. Der kom lidt gang i målscoringen igen, og så blev det trods alt til et enkelt point. På positivfronten var det også dejligt at se William Boysen tilbage i holdopstillingen igen, selvom han selvfølgelig lige skal i gang igen efter sin skade.

Esbjerg tog momentum med fra opgøret under 24 timer tidligere, og værterne kom foran tidligt i opgøret. Stillingen var længe 1-0 til hjemmeholdet, men målene begyndte at vælte ind midtvejs i anden periode. Generelt var det en kamp med offensiv ishockey og spillet bølgende frem og tilbage. Mange sønderjyder var med til at gøre det til en fin kulisse, og der var næsten 4.000 tilskuere på plads for anden gang på to dage i de to haller.

SønderjyskE’s Alex Lavoie satte gang i løjerne med et flot mål efter en lækker pasning af Daniel Kønig. Lavoie fulgte op på sin afslutning og slog returpucken i bedste baseball-stil i kassen. I skiftet efter udligningen kom SønderjyskE endda foran. Blot 11 sekunder skulle der gå, inden pucken igen lå i Esbjerg-målet. Værterne vandt godt nok faceoffen, men en Esbjerg-back snublede, og så kunne Steffen Frank drible ned og score med et godt skud sat ind ved venstre stolpe.

Det var dog ikke kun Esbjerg, som var i forsinket julegave-humør. Kort efter var SønderjyskE i powerplay, men i stedet for at udbygge føringen lod man Esbjerg score i undertal til 2-2. SønderjyskE fik endnu et overtal, og så slog Steffen Frank til med endnu et mål – denne gang var han kølig foran mål i powerplay. Desværre udlignede Esbjerg hurtigt igen – i hvad der var en ganske vild anden periode med fem scoringer  på under otte minutter.

Målscoringen gik dog i stå i tredje periode, og i overtiden udeblev målene også.  Det takket være solidt spil af keeper Nicolaj Henriksen og Esbjergs Mathias Seldrup. Afgørelsen i straffeslag faldt ud til Esbjergs fordel. Oliver Gatz og Nikolaj Krag misbrugte de to SønderjyskE-forsøg.

Dermed slutter SønderjyskE kalenderåret 2022 på en tredjeplads i Metal Ligaen. I starten af 2023 venter to topkampe. Først opgøret på udebane hos nummer to, Aalborg Pirates, den 4. januar – og så kommer duksene fra Herning Blue Fox på besøg i Frøs Arena fredag den 6. januar kl. 19.00.

Esbjerg – SønderjyskE 4-3 (1-0, 2-3, 0-0, 1-0)
01.32 1-0 Søren Nielsen
30.16 1-1 Alexandre Lavoie  (Kønig, Little)
30.27 1-2 Steffen Frank
32.47 2-2 Phillip Schultz (King) SH
36.49 2-3 Steffen Frank (Haag, Tjernström)
38.11 3-3  Grayson Downing (Schultz)
65.00 4-3 Phillip Schultz STR