En god periode var nok

SønderjyskE hentede mandag aften en hjemmesejr på 5-2 over Rødovre Mighty Bulls. Gæsterne strittede længe godt imod, men på fire mål i anden periode trak de lyseblå fra til sejr. Valdemar Ahlberg scorede igen.

Der er Knæk Cancer-kampagne denne uge, og SønderjyskE spillede til lejligheden i specialdesignede trøjer. I første omgang var missionen at få knækket Rødovre, der kom til Sønderjylland med en stribe nederlag i bagagen. Missionen lykkedes, men det blev uden storspillet blev fundet frem.

Gæsterne var godt med i første periode, men SønderjyskE fik skruet op for tempoet i anden periode, hvor det pludselig gik stærkt. Nikolaj Krag scorede det vigtige 1-0-mål i det 27. minut. Og inden pausen havde hjemmeholdet scorede yderligere tre gange. To af dem blev sat ind af Valdemar Ahlberg, som dermed scorede for tredje kamp i træk.

Først hamrede han pucken op i målhjørnet på en kontra, og i et powerplay satte han bare staven på den fine aflevering af Alex Lavoie, som efter tre kampe nu allerede har lavet fire assister. Ind imellem fik Mike Little også scoret sit første sæsonmål. Kaptajnen fik efter ti assister dermed også gang i målscoringen. En anden underholdende anden periode, som også bød på en lille boksekamp, da SønderjyskE’s Charlie Combs på 168 cm gik i clinch med den 199 cm høje Lasse Carlsen. Begge røg de i bad.

Rødovre fik lidt moral med til tredje periode, da gæsterne fik reduceret ti sekunder før anden pause. Og med seks minutter tilbage blev pucken igen sat ind bag Nicolaj Henriksen. Tættere på kom de rødblusede ikke, da Gabriel Desjardins scorede i tomt mål med halvandet minut tilbage.

Med sejren hænger SønderjyskE på i toppen af Metal Ligaen. I weekenden venter to kampe på 24 timer. Først går turen fredag til den svære udekamp i Odense, og lørdag gæster Herlev Eagles Frøs Arena med kampstart kl. 17.00.

SønderjyskE – Rødovre 5-2 (0-0, 4-1, 1-1)
26.38 1-0 Nikolaj Krag (Haag, Boysen)
31.27 2-0 Valdemar Ahlberg (Haag)
36.23 3-0 Mike Little (Ahlberg, Kønig)
38.48 4-0 Valdemar Ahlberg (Lavoie, Desjardins) PP
39.50 4-1 Miro-Pekka Saarelainen (Berling)
54.02 4-2 Måns Hansson (Berling, Brinkman)
58.30 5-2 Gabriel Desjardins SH/EN