Efter sent drama – fuld firspring mod Final Four

SønderjyskE vandt nøglekampen mod forfølgerne i tabellen, gæsterne fra Rungsted Seier Capital. Kampen endte med 4-2, og dermed tog de lyseblå et stort skridt  i retning af kvalifikation til Metal Final 4.

Patrick Galbraith var tilbage i SønderjyskE-målet, og sønderjyden spillede en absolut hovedrolle i aftenens opgør. Inden kampen var det dog Villiam Haag, som var dagens mand i skysovs. Den målfarlige svensker fik overrakt hele tre priser med Månedens Mål, Månedens SønderjyskE-spiller og oveni det hele også Månedens Spiller i Metal Ligaen.

Desværre sad Haag skadet over. Derimod var Gabriel Desjardins og Nicolai Bryhnisveen tilbage, og de to gjorde straks en markant forskel. Desjardins havde en stav med i to mål, og Bryhnisveen delte saftige tackler ud til højre og venstre. Den ene gang fik nordmanden tacklet en modstander helt ud i Rungsted-boksen.

Inden der var spillet to minutter var SønderjyskE allerede foran. Fødselsdagsbarnet Ahlberg blev sendt afsted på en kontra, og smart spillede han Charlie Combs fri til scoring i det nærmest tomme mål. Der blev gået til stålet i første periode, hvor SønderjyskE havde et overtag. Belønningen kom i det 18. minut, hvor 16-årige Mathias Kløve blev noteret for sit første point i Metal Ligaen. Via Kløve og Anders Biel endte pucken inde foran mål hos Martin Eskildsen, som lagde pucken under Rungsted-målmanden.

Længe var stillingen 2-0. Rungsted kom ellers meget bedre med i anden periode, hvor Galbraith leverede flere fine redninger. SønderjyskE havde også muligheder.  Slutfasen blev hektisk. Det lignede ellers en afgørelse, da Biel med en flot scoring øgede til 3-0 med fem minutter tilbage. Rungsted fik dog reduceret to gange på under et minut. Det hele endte dog lykkeligt, da William Boysen med sit sjette sæsonmål lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål.

Der var ikke tale om prangende champagnehockey bag sejren, men mere en helstøbt arbejds- og holdindsats, og det er ofte opskriften på mange point. Og det har SønderjyskE allerede tidligt i sæsonen. Efter 11 kampe står SønderjyskE på førstepladsen noteret for 24 flotte point. Efter 16 spillerunder avancerer top fire til pokalturneringens finalerunde, Metal Final 4. Lige nu er der syv point ned til den kedelige femteplads.

Fredag kl. 19.00 venter der en svær udekamp, når det gælder topopgøret hos Aalborg Pirates. Onsdag den 19. oktober kommer Frederikshavn White Hawks på besøg i Frøs Arena med kampstart kl. 20.00.

SønderjyskE – Rungsted 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)
01.38 1-0 Charlie Combs (Ahlberg, Desjardins)
17.31 2-0 Martin Eskildsen (Biel, Kløve)
55.01 3-0 Anders Biel
56.51 3-1 Gustav Green (Andersson, Setkov)
57.30 3-2 Mathieu Pompei (Olsson, Moutrey)
59.25 4-2 William Boysen (Krag, Desjardins) EN/PP
Udv.: SE 4×2, RSC 2×2