7-4: Tjubang-hockey med det hele

Et flot krigende SønderjyskE-mandskab vandt 7-4 over Odense Bulldogs i en hæsblæsende ishockeykamp, hvor antallet af mål næsten overgik antallet af nævekampe.

Der var igen masser af streger på holdopstillingen. Egentlig burde det ikke være muligt at lave syv mål mod et af Metal Ligaens bedste mandskaber, når spillere som til sammen har lavet over 50 mål denne sæson sidder udenfor hos SønderjyskE. Det betød dog ikke så meget, da andre tog over. Samtidig blev der vigtigst af alt kriget om hver en millimeter. Og så hoppede pucken denne aften også lidt SønderjyskE’s vej, da det blev lidt for spændende til sidst.

Det så ellers skidt ud, da gæsterne hurtigt kom foran, men hvad gør det, når man har to 17-årige, som spillede Odense-back og -målmand baglæns ud af Frøs Arena med målet til 1-1. Alex Lavoie startede en hurtig kontra, og to mod én spillede Mathias Kløve og Mikkel Skov sig igennem med sidstnævnte som målscorer. En oplagt kandidat til månedens mål. Det gik så stærkt, at dommerne byttede rundt på hvem af de to, der lavede målet, men det var altså Skov.

Inden første pause havde Steffanos Lekkas hentet pucken ud af sit mål yderligere to gange. Begge gange så han ikke den sorte skive. Tæt trafik foran amerikanens mål gav pote. Først med målet fra Valdemar Ahlberg og efterfølgende Mike Littles fuldtræffer.

I anden periode blev det både 4-1 og 5-1. Først viste Anders Biel fornemt overblik med en aflevering bag om ryggen til målscorer Gabriel Desjardins. William Boysen fik inden opgøret blomster for at spille 100 kampe i SønderjyskE-trøjen, og det fejrede han med et fint mål til 5-1. Køligt lagde han pucken mellem benene på Lekkas, der efterfølgende lod sig udskifte.

Kampen var i midterperioden taget til i intensitet, og flere spillere røg tidligt i bad. De frustrerede Odense-spiller gav dommerne svære arbejdsbetingelser, og SønderjyskE lod sig ikke kue og gav igen. De mange mål og nævekampe mindede til tider om old school-hockey, ren tjubang. Godt nok var det valentinsdag, men de to hold kunne tydeligvis ikke lide hinanden.

Man kunne frygte at trætheden ville begynde at melde sig hos SønderjyskE, der stillede op med 17 markspillere. I tredje periode lavede Odense pludselig tre mål på nærmest ingen tid, og Mario Simoni valgte at tage en timeout, som gav ro på. Det forløsende 6-4-mål blev sat ind af kaptajn Villiam Haag med tre minutter tilbage. Lavoie lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål.

SønderjyskE – Odense 7-4 (3-1, 2-0, 2-3)
04.40 0-1 Rasmus Simonsen
06.24 1-1 Mathias Kløve (Skov, Lavoie)
12.04 2-1 Valdemar Ahlberg (Desjardins, D.Galbraith)
12.48 3-1 Mike Little (Boysen, Lavoie)
21.28 4-1  Gabriel Desjardins ( Biel, D. Galbraith)
33.32 5-1 William Boysen (Little, P.Galbraith)
40.27 5-2 Otto Nieminen (Salija, Skvorcovs) PP