SønderjyskE sejrede i intenst opgør

Bølgerne gik til tider højt, men SønderjyskE kunne holde hovedet koldt i de afgørende situationer og køre en sejr på 4-1 i hus imod gæsterne fra Rungsted Seier Capital.

Over 2600 tilskuere havde valgt at bruge søndag aften i Sydjysk Sparekasse Skansen, og tilskuerne blev vidne til en intens kamp, som længe var meget tæt. Først 12 minutter før tid scorede Villiam Haag det vigtige 3-1-mål. Der skulle da også gå 24 minutter, inden der kom gang i målscoringen. William Boysen slap fri og lagde pucken smart mellem benene på Rungsted-målmand Oskar Östlund.

SønderjyskE har længe vist godt spil i undertal, og det var også tilfældet denne aften, hvor de lyseblå overlevede fire undertalssituationer på ganske fin vis. Kort efter en dobbeltudvisning til Boysen slog SønderjyskE kontra, og Nikolaj Krag fik passeret Östlund i målet. Målet slog dog ikke Rungsted ud, der havde stor ære af anden periode. Gæsterne fik reduceret kort efter, men endnu en gang kunne Mattias Pettersson i SønderjyskE-målet holde modstanderen på en enkelt scoring. Og så kunne Haag som nævnt score det vigtige tre-mål, inden det hele kogte lidt over i slutminutterne.

Anton Karlsson havde en af hovedrollerne til sidst. Først scorede svenskeren til 4-1. Dommerne vinkede godt nok afværgende, men efter at have kigget video var det tydeligt, at pucken havde været 15-20 centimeter over stregen, inden den blev skubbet ud af målet igen af en Rungsted-spiller. Da målet blev godkendt var svenskeren dog på vej i bad. Spillet fik i første omgang lov til at fortsætte, og Rungsteds Malte Setkov var åbenbart så frustreret, at det skulle gå ud over Oskar Drugge. Først stødte de to sammen ved banden, og da Drugge lå forsvarssløs på isen valgte Setkov at slashe ham med staven i ansigtet. Det så dommerne, men også Karlsson, der kort forinden havde sendt pucken ind over stregen. Nu gik Karlsson så i clinch med Setkov, der med sine to meter havde den største rækkevidde. Boksekampen gav badebillet til dem begge, men Setkov fik grundet episoden med Drugge dobbelt straf og i alt 50 udvisningsminutter for bataljerne.

Forhåbentlig er Drugge snart på højkant igen. Allerede onsdag den 21. februar gælder det nemlig hjemmekampen imod Herlev Eagles med kampstart kl. 19.30.