SønderjyskE fik stor skalp i CHL-generalprøve

Der var knald på tacklingerne og fart over feltet, da SønderjyskE vandt 4-3 over de tyske vicemestre fra Fischtown Pinguins Bremerhaven. Over 1.400 tilskuere var på plads til kampen mellem de to klubber, som også mødes i Champions Hockey League.

I forhold til fredagens nederlag til Odense Bulldogs, så var Rasmus Lyø, Gustav Nielsen og Daniel Kønig tilbage på holdkortet. Målet blev denne gang vogtet af Mattias Pettersson, som spillede en rigtig god kamp.

Kampen startede livligt. Tyskerne trykkede til tider hårdt på, når de brugte deres fysik, men SønderjyskE stod godt imod. Især Daniel Kønig tog kampen op i defensiven med nogle drabelige dueller foran målet. Det var gæsterne, som kom foran via et powerplay-mål. Og 0-1 på tavlen var ikke helt ufortjent efter første periode. I starten af anden periode fordoblede tyskerne føringen, og vi skulle hen midt i kampen, inden Søren Dietz-Larsen fik scoret sit første SønderjyskE-mål og sat gang i målscoringen for hjemmeholdet. Den fysisk stærke sønderjyde kronede velfortjent en rigtig godk kamp med et mål.

Med målet kom SønderjyskE for alvor i gang, og resten af opgøret var de danske mestre fuld ud med i opgøret. Måske trætheden også begyndte at melde sig lidt hos tyskerne, som spillede deres første testkamp. I al fald scorede SønderjyskE fire gange i træk. Først sørgede Gustav Nielsen for 2-2-målet, og i tredje periode kunne William Pelletier udnytte et dobbelt powerplay med en scoring. Canadieren smækkede pucken op i målhjørnet. Også Alexander Wiklund fik lavet et powerplay-mål, da han under mål blev ramt af pucken, som trillede ind bag den lettiske landsholdskeeper Kristers Gudlevskis.

Valdemar Ahlberg var tæt på 5-2 på en friløber. Det samme var Oscar Schulze, da Bremerhaven i slutminutterne tog Gudlevskis ud af målet. I stedet slog Phillip Brugisser til med en reducering, da den danske landsholdsback smækkede pucken ind bag en sagesløs Pettersson. Heldigvis kom Bremerhaven ikke tættere på, og dermed kunne SønderjyskE-lejren glæde sig over en flot sejr i en fint spillet kamp med masser af nærkampe.

Der var vel 150 tyske supportere i arenaen, og det tal bliver flerdoblet, når det den 12. september gælder CHL-opgøret samme sted. Allerede nu er fem fanbusser fyldt op.

Der mangler nu blot to testkampe, inden Metal Ligaen starter op. Tirsdag den 27. august kl. 19.00 kommer Aalborg Pirates på besøg i Sydjysk Sparekasse Arena, og fredag den 30. august går turen til Frederikshavn, hvor White Hawks er sidste styrkeprøve, inden det bliver alvor.

SønderjyskE – Bremerhaven 4-3 (0-1 2-1 2-1)
07.45 0-1 Max Gortz (Conrad, Bruggisser) PP
25.06 0-2 Colt Conrad (Eminger)
29.15 1-2 Søren Dietz-Larsen (Kløve, Biel)
31.50 2-2 Gustav Nielsen (Pelletier)
41.07 3-2 William Pelletier (Panetta, Madsen) PP
43.32 4-2 Alexander Wiklund (Drugge, Jonsson) PP
59.21 4-3 Phillip Bruggisser (Urbas)