SønderjyskE fightede sig flot tilbage

SønderjyskE sluttede den svære hjemmekamp imod finske Lahti Pelicans godt af. Efter stillingen 0-4 i anden periode blev nederlaget begrænset til 2-4. Nu skal den gode afslutning på Champions Hockey League-kampen og farten tages med ind til lokalbraget onsdag kl. 19.00 imod gæsterne fra Esbjerg Energy.

Det startede alt andet end optimalt. Nærmest ud af ingenting kom finnerne foran 2-0 med under seks minutter spillet. De skøjtestærke finner var uden tvivl det bedste mandskab i dagens kamp, men SønderjyskE havde stor ære af kampen. Modsat kampen i torsdags imod Bremerhaven, så kom SønderjyskE denne gang bedre med i sidste halvdel af kampen. Da Alexander Wiklund fik reduceret i starten af tredje periode efter fint overblik af David Madsen. Med reduceringen kom troen på egne evner også op i de lyseblå. Det gav momentum og lidt af en ketchup-effekt. Proppen røg af. Det blev 2-4 ved Jacob Schmidt-Svejstrup efter 49 minutter, hvor Joseph Jonsson viste sit flotte blik for spillet som assistent på målet. I slutfasen pressede SønderjyskE på for en udligning med Mattias Pettersson taget ud af målet. Flere mål faldt der dog ikke.

I spillet fem mod fem blev målscoren 2-2 efter et par finske powerplaymål. Efter fire svære kampe i CHL er der kun gået otte mål ind hos Pettersson i spillet med lige mange spillere på isen. Det er flot. Desværre trækker ti mål imod i undertal ned på helhedsindtrykket.

Allerede onsdag og fredag er der kampe igen i Sydjysk Sparekasse Arena i Vojens. Nu gælder det Metal Ligaen, hvor Esbjerg modstanderen onsdag kl. 19.00, mens Frederikshavn White Hawks er på besøg fredag, hvor der også er kampstart kl. 19.00 og samtidig afvikles veteranmatch med en hyldest til soldaterveteranerne, som forventes talstærkt repræsenteret blandt publikum.

SønderjyskE – Lahti Pelicans 2-4 (0-3, 0-1, 2-0)
01.26 0-1 Miika Roine (Tukiainen)
05.4 0-2 Leevi Tukiainen (Roine, Vilen) PP
16.40 0-3 Adam Bares
33.00 0-4 Leevi Tukiainen (Vilen, Roine) PP
42.05 1-4 Alexander Wiklund (Madsen, Ahlberg)
49.01 2-4 Jacob Schmidt-Svejstrup (Pelletier)
Udv.: SE 7×2, LP 2×2