Sejr i tæt kamp

Det var nok ikke verdens kønneste håndboldkamp, men hvad der manglede på den konto fik man til gengæld i spænding, da vi fik kæmpet os til to vigtige point.

Idrætshøjskolens elever sang for på slagsangen og så gik kampen i gang med en SønderjyskE scoring af Andreas Lang allerede efter 50 sekunder.

I løbet af de første 15 minutter stod vi virkelig godt i defensiven og havde mange gange HCM angrebet på nippet af passivt spil og Rasmus Bech i målet tog godt fra. Vi spillede ganske fint og en god periode gav os en føring efter 20 minutter på 11-7 og det virkede som om vi var i kontrol. Sådan var desværre ikke helt og gæsterne kom for nemt til scoringer i den sidste del af halvlegen, selvom vi spillede en fin undertalsperiode med 7 minutter igen.

HCM fik udlignet til 14-14 30 sekunder før pausen, men i et sidste angreb fik vi scoret til pausestillingen 15-14. Vi manglede lidt kvalitet i begge ender af banen og fik derfor lukket gæsterne ind i opgøret.

Vi får også erobret bolden i vores første forsvarsaktion i anden halvleg. Desværre brænder vi i den anden ende og det ender i stedet med en udligning til 15-15 hvorefter vi taber bolden og HCM får tilkendt et straffekast samtidig med en udvisning til Stranden og for første gang er vi bagud i kampen ved 15-16.

Heldigvis finder vi den indre kriger frem og trods modgang kæmper spillerne for sagen og holdene bliver ved med at følges ad. En HCM udvisning bliver godt udnyttet til at score to mål fra 23-24 til 25-4 efter 50 minutter. Vi kommer også foran 27-26, brænder en kontra men på returen scorer Noah Gaudin sit 12. mål i opgøret til 28-26 i det 26. minut.

Gæsterne får reduceret, men i det efterfølgende angreb får Morten Bjørnshauge slidt sig til et mål til 29-27 blot 1½ minut før slut. HCM brænder i det efterfølgende angreb, men i stedet for at lukke kampen, brænder vi og giver gæsterne en sidste mulighed. Heldigvis holder vi hovedet koldt til sidst og kæmper os til en fortjent sejr på 29-28.

Noah Gaudin blev kampens spiller og topscorer med 12 mål men der skal også lyde rosende ord til Kasper Kisum for et god kamp og 5 mål.

Kisum var da også tilfreds med de to point men knap så tilfreds med spillet

– Jeg synes det bliver en lidt frustrerende kamp hvor vi aldrig rigtig får styr på forsvarsspillet. Vi må ikke tillade Midtjylland at komme så nemt til deres mål.

– Til gengæld er det dejligt at det denne gang er os der står med to point efter et tæt opgør, det luner.

– Selvom der er meget vi skal have rettet på til de kommende kampe er der heldigvis også rigtig mange gode elementer vi kan tage med, så nu må vi tilbage i træningslokalet og forberede os på de kommende opgør.

SønderjyskE – HC Midtjylland 29-28 (15-14)

SønderjyskE : Noah Gaudin 12, Andreas Lang 6, Kasper Kisum 5, Morten Bjørnshauge 2, Kristian Stranden 1, Alec Smit 1, Jacob Bagersted 1, Nikolaj Svalastog 1.

Redninger: Rasmus Bech 7, Kasper Larsen 1

HC Midtjylland : Mathias Nikolajsen 8, Jonathan Sørensen 6, Kasper Didriksen 4, Valdemar Hermansen 2, Jonas Langerhuus 2, Mikkel Madsen 2, Bjarke Jørgensen 2, Kasper Kvist 1, Rasmus Madsen 1.

Lørdag D. 6. April 14:00