én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Samarbejdet mellem SønderjyskE Herrehåndbold, Team Haderslev KFUM og Talent Center Haderslev ophører med udgangen af denne sæson

Annonce

Efter knap 10 års samarbejde og tre sæsoner med et fælles U19 hold ophører samarbejdet omkring talentudviklingen i håndbold for drenge, når den nuværende aftale udløber. Alle parter skilles i gensidig respekt.
Parterne har i fællesskab skabt en række resultater sammen og kan se tilbage på et succesfuldt partnerskab, blandt andet med debut til 4 spillere fra Team Haderslev KFUM (Simon Egtved, Malthe Kronborg Malthe Damgaard og Victor Valeur) på SønderjyskEs håndboldligahold.

Ifølge Talentchef i TalentCenter Haderslev, Morten Nørby Poulsen har det har ikke været muligt at forlænge den eksisterende aftale:

– SønderjyskE Herrehåndbold ønsker ikke længere, at samarbejdet fortsætter på samme måde som tidligere, men derimod med et fokus på at etablere et stærkt setup i Sønderborg. Derfor har det ikke været muligt at finde fælles fodslag i denne omgang. Det er der forståelse og accept for fra TalentCenter Haderslev, som igennem hele perioden har været stolt samarbejdspartner i landsdelsprojektet. Vi håber at der senere vil opstå muligheder for samarbejde, da vi ser det som vigtigt for håndbolden i Sønderjylland, men har naturligvis stor forståelse for at SønderjyskE, som den stærkeste part i kraft af et hold i håndboldligaen, vil stå alene, og ønsker dem alt det bedste – vores dør er altid åben, siger Morten Nørby Poulsen, og fortsætter:

– Vi vil nu sammen med vores samarbejdsklub, Team Haderslev KFUM, se på hvilke muligheder der er for at udvikle håndbolden lokalt for både drenge og piger.

Formand for Team Haderslev KFUM, Per Hansen, udtaler: Vi vil gerne takke for de 10 års samarbejde, som vi har haft med SønderjyskE. Vi havde til det sidste håbet på at vi kunne blive en del af SønderjyskEs nye set up. Dette kunne desværre ikke lade sig gøre, og vores veje skilles derfor. Vi tager dog udfordringen op, og vil sammen med TalentCenter Haderslev søge nye veje således, at vi kan blive ved med at udvikle vores talenter i lokalområdet og skabe de bedste rammer for vores atleter.  

Sportsmanager i SønderjyskE Herrehåndbold, Thomas Mogensen, beklager også, at det ikke var muligt at få skabt enighed om en model for samarbejdet:

–  Det er virkelig ærgerligt at vi ikke kunne blive enige om en model for en forlængelse af samarbejdet.
I visionerne for Sønderjysk Elitesport fremgår det, at vi bl.a. skal skabe de bedste vilkår og det fedeste træningsmiljø for talenterne i vores landsdel. Her investerer vi i SønderjyskE Herrehåndbold rigtig mange penge og ressourcer i at få skabt de absolut bedste og mest optimale rammer for talenterne i U17 og U19 årgangene. Vi har f.eks. forstærket og intensiveret samarbejdet med Sønderborg Talent Akademi, STA, som med den helt nye hal kan tilbyde en tryg hverdag med perfekte træningstider og træningsfaciliteter.

– SønderjyskEs talentchef og flere ligaspillere er involveret i dagligdagen og træningen. Drengene bliver udfordret, får sparring, og kan spejle sig i det fedeste og bedste træningsmiljø. Ligaholdet er hjemmehørende i Sønderborg, og derfor giver det jo sammen med hele talentmiljøet med talentakademiet også mening at talentudviklingen for de ældste ungdomsårgange primært samles her.  Det mener vi, er det bedste setup for landsdelens talentfulde drengehåndboldspillere, fastslår Thomas Mogensen.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 26. April 19:00
  KIF
  Kolding IF
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Torsdag D. 18. April
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  0
  Vendsyssel FF
  VEN

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke