én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Rasmus Vandbæk gør status og ser fremad

Annonce

Når året går på hæld er det en god anledning til at se tilbage på det der er sket og samtidig gøre sig overvejelser over fremtiden og det gør SønderjyskEs cheftræner Rasmus Vandbæk også.

– Når jeg ser tilbage på den første del af sæsonen er omskiftelig nok det ord der dækker allerbedst. Det har været omskiftelig på ledelsesplan, i spillertruppen på grund af skader og ikke mindst i forbindelse med vores præstationer på banen. Vi har igennem den første del haft store op og ned ture, med kampe hvor vi har spillet fuldstændig fantastisk til kampe hvor vores niveau har været uacceptabelt.

– De store udsving tilskriver jeg til dels at vi har været ramt af blandt andet trænerskiftet og at vi ikke har haft den fornødne tryghed og dermed tillid til hinanden. Vi bliver ikke dårligere håndboldspillere fra den ene dag til den anden så den mentale del har været en stor udfordring for os. Der er lige nu nogle store mentale sår der skal heles og det arbejder vi hårdt på at få løst.

– Ud over det har vi været hårdt ramt af skader som har været medvirkende til at vi ikke har fået den flow i træning og kampene som ønsket og mit nytårsønske er at vi nu kan nulstille på den front og forhåbentlig have en fuldtallig trup til den resterende del af sæsonen.

– Når vi kigger frem så ligger en stor del af vores fokus på at få stabilitet i spillet. Vi jagter altid en præstation som i kampen mod GOG, hvor alt gik op i en højere enhed, men er også klar over at det kan vi ikke forvente hver gang. I stedet vil jeg fremhæve hjemmekampen mod Skjern hvor vi ramte et niveau på et højt plan i samtlige 60 minutter. Vores mål er at komme tæt på topniveauet gennem en hel kamp, for så er vi rigtig gode og en trussel for alle hold i ligaen. Vi ved også godt at der kommer udfald i løbet af en kamp, men vi skal have minimeret de perioder og i stedet finde tryghed i vores base.

– Stabilitet er nøgleordet og den skal vi finde i vores spil via en stærk defensiv hvor vi har store individuelle og kollektive kompetencer. Det er og skal være vores base. Samtidig vil vi gerne have gang i vores sprudlende offensive spil hvor vi også har spillere der kan gøre en forskel. Det skal naturligvis forgå kontrolleret så vi får udbytte af vores anstrengelser. Vi skal blive skarpere på hinanden både mentalt såvel som taktisk så vi finder trygheden i vores aftaler når kampene skal afgøres. Det er altafgørende at vi lykkes med den del.

– Jeg håber at alle har brugt juleferien til at få tanket op i samværet med familien og vennerne så man er helt klar når vi starter op igen. Som skolelærer har spillerne hver især fået lektier for i ferien med ting der skal arbejdes med. Ferien er også en god tid til at reflektere over tingene og måske få nulstillet i forhold til nogle af de ting man har slæbt med sig efter en mindre god og stabil periode.

– Vi glæder os meget til at vende tilbage til træningen hvor der skal bruge tid og kræfter på håndboldbanen og til at snakke tingene igennem så vi kan fremstå som en stærk gruppe når vi igen går i gang med sæsonen efter VM pausen.

SønderjyskE Herrehåndbold vil gerne ønske alle et godt nytår og vi glæder os til at se jer i Broager Sparekasse Skansen når vi starter sæsonen op igen d. 4. februar mod Mors-Thy

 

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 26. April 19:00
  KIF
  Kolding IF
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Torsdag D. 18. April
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  0
  Vendsyssel FF
  VEN

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke