Overbevisende indsats og sejr

Efter en lang VM pause bød lørdag eftermiddag på ligakampe mod rivalerne fra Mors-Thy hvor der stod vigtige point på spil.

Der var fest og musik inden kampen der også bød på et gensyn med Oliver Eggert der har erstattet Kasper Kisum i truppen.

Festen fortsatte på banen hvor et toptændt SønderjyskE mandskab tog kontrol over begivenhederne fra kampens start. Der blev leveret en utrolig koncentreret indsats i begge ender af banen og der gik ikke mange sekunder før vi for alvor var igang. En storspillende Rasmus Bech blev ramt i ansigtet efter 34 sekunder og blot få sekunder senere havde vi smidt bolden i kassen til en føring på 1-0.

Føringen var udbygget til 5-1 efter godt 5 minutter og det fik gæsterne til at forlange time-out. Det ændrede dog ikke stort på slagets gang, der stadig blev domineret af de lyseblå. Andreas Lang benyttede sit hurtige fodskifte til at sætte sin modstander totalt af og derefter score sikkert til 7-3. Efter 12 minutter blev Morten Bjørnshauge præsenteret for det røde kort efter at have ramt en Mors-Thy spiller i ansigtet så der skulle lige justeres lidt på forsvarsdelen, men det blev også løst.

7-3 blev til 10-3 og man anede at det ville blive til en sejr. Et par udvisninger gav dog gæsterne mulighed for at rykke lidt tættere på ved 13-9, de næste par scoringer var imidlertid SønderjyskEs.

Et par fejl i halvlegens slutning lukkede Mors-Thy lidt ind i en kamp som vi styrede totalt og pausestillingen lød å¨15-11.

Fra starten af anden halvleg forsøgte gæsterne sig med at spille 7 mod 6 og i deres mål blev der skiftet keeper. Det fik dog på ingen måde hjemmeholdet til at ryste på hænderne. Dominansen fortsatte og alle spillere fightede og kastede sig ind i duellerne og efter løse bolde og det fik hele hallen til at koge. efter 5 minutter var vi foran med 8, 20-12.

Efterhånden som kampen skred frem var spillet knap så flydende og der blev også begået et par dumme fejl undervejs, men vi holdt fast i den store føring der kort før tid lød på 30-21. Gæsterne fik pyntet lidt på det til sidst, men det blev alligevel til en sikker og overbevisende sejr på 30-23.

Målmand Rasmus Bech, der blev kåret som kampens spiller efter en forrygende indsats med den ene flotte redning efter den anden, sagde efter kampen

– Der var en kamp hvor alt lykkedes fra start og det var vigtigt for os at sætte os på begivenhederne. Vi ved at vi er gode på hjemmebane og det synes jeg også vi fik vist.

– Defensiven stod rigtig godt og alle aftaler blev overholdt gennem 60 minutter og så er det jo rart for mig personligt både at spille en god kamp, men ikke mindst at vinde over min gamle klub.

– Nu har vi fokus på næste kamp, tirsdag mod Fredericia hvor håber at der igen vil komme rigtig mange i Broager Sparekasse Skansen og støtte os i kampen for point.

SønderjyskE – Mors-Thy Håndbold 30-23 (15-11)

SønderjyskE : Kristian Stranden 9, Andreas Lang 7, Oliver Nøddesbo Eggert 4, Tobias Møller 4, Noah Gaudin 3, Jacob Bagersted 1, Morten Bjørnshauge 1, Tobias Olsen 1.

Mors-Thy Håndbold : Lasse Pedersen 4, Mads Knudsen 3, Marcus Norrbrink 3, Frederik Bjerre 2, Axel Franzen 2, Marcus Midtgaard 2, Nicolaj Spanggaard 2, Kasper Lindgren 1, Andreas Nielsen 1, Tim Sørensen 1, Magnus Norlyk 1, Rasmus Henriksen 1.

Lørdag D. 24. Februar 14:00