Oliver Eggert blev dagens mand

Vi var søndag eftermiddag på besøg i Lemvig og skulle forsøge at hente 2 point i kvalifikationsspillet. Det holdt hårdt men det lykkedes et hive en smal sejr med hjem.

Vi var uden Kristian Stranden, August Wiger og Noah Gaudin var kun med i forsvarsspillet så det var med små ressourcer og uvante opstillinger vi skulle forsøge at krige os til en sejr over Lemvig-Thyborøn der var pisket til sejr for at bevare chancer for at undgå puljens sidsteplads.

Vi kom bagud med 4-1 efter 4 minutter, men fik derefter bedre fat og i det 12. minut var holdene helt lige ved 6-6. Resten af halvlegen var vi styrende og Kasper Larsen i målet gjorde det svært for LTH skytterne, fra det 12. til det 23. minut havde han 7 redninger og endte kampen med en redningsprocent på 36%. Det kunne heldigvis aflæses på måltavlen da vi formåede at omsætte de fleste af vores muligheder til scoringer og på et tidspunkt var vi på 8-13, men måtte se hjemmeholdet hente lidt ind til pausen hvor stillingen lød på 12-14.

Vi fortsatte med at  være i teten i de sidste 30 minutter og øgede igen forspringet. Via stillinger på 13-14, 14-18 og 20-24 var vi 10 minutter før tid foran med 22-26. Den sidste del af kampen blev det imidlertid mere spændende end godt var. Hjemmeholdet bed fra sig og spiste sig ind på vores forspring. Med blot 15 sekunder tilbage på uret blev der udlignet til 30-30. Vi fik bolden og en afslutning 5 sekunder før tid blev reddet, men på returen fik Oliver Eggert med et underhåndsskud og sit 8. mål sikret at vi nu har 6 point inden onsdagens kamp mod TTH.

Morten Bjørnshauge er selvfølgelig god tilfreds med sejren, men kan allievel finde ting der ikke var helt på plads

– Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi er ramt på ressourcerne og jeg tror umiddelbart også at det er medvirkende til at LTH kommer tilbage i opgøret.

– Der er stor ros til Oliver Eggert og Andreas Lang Tobias Møller der tager et kæmpe slæb i angrebet og så er der ekstra roser til Tobias Olsen der i perioder lægger et kæmpe tryk på Lemvigs defensiv. Han besidder et tempo og en fysik der er farlig for et hvert forsvar og det kom rigtig til udtryk i dag.

Ellers synes jag at vi står utrolig godt i vores 6-o forsvar hvor vi formår at lægge pres på deres skytter og så er Kasper Larsen bagved rigtig god til at læse hvor skuddet kommer, så det samarbejde synes jeg fungerer rigtig godt i dag.

– Til gengæld er jeg ikke tilfreds med vores forsvar da de til sidst går i 7 mod 6. Da er de både skarpe og til tider lidt heldige med lidt dobbelt chancer hvor vi får afværget i første omgang, men ikke får arbejdet gjort færdigt. Så her synes jeg ikke helt vi lykkes.

– At vi vinder til sidst er måske mere held end forstand, men det kan ikke ses i tabellen bagefter.

Lemvig-Thyborøn Håndbold – SønderjyskE 30-31 (12-14)

Lemvig-Thyborøn Håndbold : Jeppe Gade Nielsen 10, Mats Gordon Krog 7, Christian Holm 3, Niels Lindholt 3, Jorn Smits 2, Jesper Kokholm 1, Mathias Porsholdt 1, Jon Katballe 1, Nicolai Pugholm 1, Vihelm Poulsen 1.

SønderjyskE : Oliver Nøddesbo 8, Andreas Lang 7, Morten Bjørshauge 5, Tobias Møller 4, Jacob Bagersted 4, Nikolaj Svalastog 1, Rune Sørensen 1, Sebastian Augustinussen 1.

Fredag D. 26. April 19:00