Hårdt slid sikrede sejren

Søndag eftermiddag tog vi hul på kvalifikationskampene med en hjemmekamp mod Nordsjælland Håndbold, og som ventet skulle der kæmpes hårdt for at komme godt i gang med at sikre et godt udgangspunkt for overlevelse.

Nordsjælland havde ligesom os 2 point inden kampen, dog havde de allerede spillet en kamp og det var derfor vigtig at vinde så vi kunne nå op på 4 point i puljen.

De første 30 minutter var et rent målorgie hvor de to holds angreb fungerede bedre en defensiven, dog var vi en anelse bedre i begge ender. Det bevirkede at vi hele tiden var et skridt foran og bortset fra kampens 10 første minutter hvor vi flere gange var lige ved blandt andet 5-5 og 8-8 var vi foran.

Noah Gaudin var skarp i afslutningerne og havde også et par gode assists til Morten Bjørnshauge der sikkert omsatte til mål. Begge hold forsøgte sig med keeperbytte midt i halvlegen, men uden den helt store effekt, ingen af dem fik ret meget hjælp af deres forsvar så betingelserne var ikke særlig gode.

Målene fortsatte med at vælte ind og i det 23. minut kom vi på plus 5 ved stillingen 16-11. Gæsterne kom tættere på ved 18-15 og Rasmus Vandbæk trykkede på time-out knappen, det havde omgående effekt, da Andreas Lang scorede til 19-15 blot 30 sekunder senere. Det blev også pausestillingen efter en halvleg hvor vi havde nemt ved at score mens defensiven kæmpede lidt mere med tingene

I de sidste 30 minutter dalede scoringsfrekvensen betydeligt, men vi bevarede føringen i de første 15 minutter. Vi måtte dog slide noget mere for målene og langsomt kravlede Nordsjælland tættere på.

Efter 21 minutter blev der reduceret til 27-26 og der var lagt op til en spændende afslutning der godt kunne resultere i en omgang neglebidning. Spillerne fandt den indre kriger frem og Morten Bjørnshauge, der også blev kampens spiller, skreg sin begejstring ud da han kæmpede sig til et straffekast som Tobias Møller sikkert omsatte til 29-26 med  6 minutter igen og da Jakob Bagersted minuttet efter øgede til 30-26 var sejren sikret.

Gæsterne kom godt nok lidt tættere på i de sidste minutter men slutcifrene lød på 31-29 og dermed blev der sat 2 vigtige point på kontoen og et skridt nærmere kvalifikation til næste sæsons liga. Arbejdet er under omstændigheder gjort færdig endnu men det var et godt resultat at arbejde ud fra.

Kampens spiller Mortens Bjørnshauge var da også glad efter opgøret

– Jeg er rigtig glad for resultatet og jeg er meget stolt over at vi som hold formår at hive os selv op efter en dårlig kamp i Skive. Efter jul er vi blevet bedre til netop den disciplin at rejse os så der ikke kommer flere dårlige kampe i træk.

– Vi vinder i dag fordi vi kæmper og slider os til det. Selvom vi på et tidspunkt bliver pressede kommer vi igen på hård fight og det skal vi være stolte over. Vores angrebsspil fungerer rigtig godt og med en bedre defensiv kunne vi have lukket kampen lidt tidligere, men vi kæmpede os til 2 point hvilket var det vigtigste.

SønderjyskE – Nordsjælland Håndbold 31-29 (19-15)

SønderjyskE : Andreas Lang 6, Morten Bjørnshauge 5, Noah Gaudin 4, Tobias Møller 4, August Wiger 4, Nikola Svalastog 2, Jacob Bagersted 2, Sebastian Augustinussen 2, Oliver Nøddesbo 1, Tobias Olsen 1.

Redninger: Kasper Larsen 1/7, Rasmus Bech 8/13

Nordsjælland Håndbold : Matias Campbell 8, Nichlas Hald 6, Kristian Olsen 6, Tobias Jørgensen 4, Carl-Emil Haunstrup 1, Hakan Sahin 1, Magnus Kronborg 1, Jeppe Cieslak 1, Nikolaj Larsson 1.