Hårdt arbejde gav pote.

Vi fik HTH Herreligaen smidt i gang fredag aften med kampen mod Lemvig-Thyborøn i Broager Sparekasse Skansen og det blev helt som ventet en vanskelig affære.

LTH havde flere tidligere SønderjyskE spillere på holdkortet i målet de to keepere Simon Egtved og Daniel Freyr Andrésson og Martin Lysdahl Hansen som assistenttræner som fik et gensyn med en tidligere hjemmebane.

Som altid er der spænding før den første kamp i sæsonen omkring hvordan man står i forhold til konkurrenterne og en kamp på hjemmebane skulle gerne udmønte sig i point så man får følelsen af at komme godt i gang.

Vi kom rigtig godt i gang med kampen især i den offensive del af spillet der stod skarpere end den forsvarsmæssige del. Vi får egentlig afvist gæsterne fint, men formår ikke at gøre arbejdet færdigt. dermed får vi ikke helt det udbytte at forsvaret som ønsket og derfor er stillingen 8-7 efter de første 10 minutter. Efterhånden får vi bedre fat i forsvaret, men individuelle fejl i offensiven er medvirkende til at vi ikke får skabt et forspring på mere et et enkelt mål til pausen 15-14.

Vi starter 2. halvleg i undertal, men scorer alligevel det første mål og har egentlig momentum ved 17-14, men et par forhastede afslutninger giver mulighed for LTH til at hente vores føring og afvikle en periode på deres præmisser og vi kommer også bagud med en enkelt ved 19-20 inden Kristian Stranden med sin første scoring bringer os på 20-20 i de 42. minut. Det er samtidig en periode hvor vores forsvar ikke hænger sammen og derfor kan gæsterne blive ved med at hænge på.

I det 19. minut tager LTH time-out ved 26-24, men det er os der har mest ud af den. Vi får scoret til 28-24 et par minutter og har et par chancer for at lukke kampen helt. Vi mangler dog en lille smule coolness og kynisme til at få lukket helt, men da gæsterne bliver nød til at forcere udnytter vi deres boldtab til at gøre arbejdet færdig til slutresultatet 33-30.

Sportsmanager Thomas Mogensen var selvfølgelig tilfreds med de to point, men ikke helt tilfreds med spillet

– Vi spiller en rigtig fin offensiv kamp, hvilket 33 mål vidner om, til gengæld synes jeg ikke at vi må lukke 30 mål ind, det bliver i perioder for let for dem at komme til scoringer.

– Vi har egentlig godt fat i kampen, men mangler lidt kynismen til at gøre det færdigt, det skal vi gøre langt tidligere, vi skal blive bedre til ikke at tabe hovedet. Det lykkedes heldigvis at vinde og de to point luner rigtig meget i sæson premieren.

– Til sidst i kampen går vi over i et 5-1 forsvar og det glæder mig at vi når vi laver en ændring også lykkes med det og det er med til at stresse LTH til fejl som vi kan udnytte.

– Der var god gang i hallen og det giver løfter for de kommende kampe.

SønderjyskE – Lemvig-Thyborøn Håndbold 33-30 (15-14)

SønderjyskE : Andreas Lang 6, Noah Gaudin 5, Tobias Møller 5, Jacob Bagersted 5, Morten Bjørnshauge 5, Kristian Stranden 3, August Wiger 3, Sebastian Augustinussen 1.

Lemvig-Thyborøn Håndbold : Vihelm Poulsen 8, Jacob Hessellund 5, Jonathan Würtz 5, Thomas Damgaard 4, Christian Holm 3, Niels Lindholt 2, Mats Krog 1, Fredrik Clementsen 1, Jorn Smits 1.

Lørdag D. 24. Februar 14:00