Hård kamp bag vigtig sejr

Der var fuld knald på lægterne fra starten af lørdagens kamp mod Ribe-Esbjerg og den intensitet forplantede sig til spillerne på banen der gav alt for at hente sejren og dermed mulighed for at få point med over i kvalifikationsspillet.

Forsvaret stod rigtig godt og kompakt i indledningen og via 3 scoringer fra Alec smit og en  fra Kristian Stranden var vi i front med 4-1 efter 6 minutter. Gæsterne bed dog fra sig og mens Morten Bjørnshauge måtte afsone en udvisning blev der reduceret til 6-5. Efterfølgende udnyttede vi en Ribe-Esbjerg udvisning til at bringe os i front med 8-5, men desværre sjuskede vi lidt  de 3 efterfølgende angreb hvilket gav gæsterne mulighed for at udligne til 8-8.

Efter en time-out fra Klavs Bruun Jørgensen kom Malthe Kronborg på mål og kvitterede med en redning på straffekast kort efter Stranden havde været i gulvet efter et slag til ansigtet og med 10 minutter igen viste tavlen 10-9. Gæsterne gik over til at spille 7 mod 6, med held, og efter 23 minutter var vi for første gang i kampen bagud med 11-12. Selvom vi i halvlegens slutning modtog 2 udvisninger kunne vi gå til pause bagud med en enkelt, 14-15.

I anden halvlegs første 42 sekunder var vi undertal, men formåede at komme til en fornuftig afslutning der ramte stolpen og gæsterne fik mulighed for at afslutte mod tomt mål, dog ved siden af. Kasper Larsen var tilbage i målet og også han parerede et REHH straffekast og i den efterfølgende periode udnyttede vi på ny en udvisning til gæsterne til at bringe os i front, 17-16. Initiativet og føringen blev på vores hænder, Kasper stod fremragende og midt i halvlegen kom den største føring i kampen ved 22-18. Kampen var dog på ingen måde afgjort, gæsterne bed igen fra sig inden Andreas Lang med en tordenarm og Nikolaj Svalastog med en scoring i tomt mål gjorde det til 29-25 tre minutter før slutfløjt. Kristian Stranden og Andreas Lang kronede en flot kamp med en scoring hver og dermed endte det i jubel og forløsning efter en sejr på 31-27.

Det var en kamp hvor der stod meget på spil og der blev gået til stålet og i perioder også med for hårdt spil fra begge mandskaber der testede dommernes linje gang på gang.

Nu venter der et ualmindeligt svært kvalifikationsspil hvor første modstander bliver TTH på udebane, derefter går turen til Nordsjælland inden der afsluttes med hjemmekampe mod KIF og Lemvig-Thyborøn.

SønderjyskE – Ribe-Esbjerg HH 31-27 (14-15)

Målscorere for SønderjyskE : Andreas Lang 7, Kristian Stranden 6, Alec Smit 4, Nikolaj Svalastog 4, Frederik Ladefoged 3, August Wiger 3, Noah Gaudin 2, Tobias Møller 1,  Morten Bjørnshauge 1.

Redninger. Kasper Larsen 9/31 og Malthe Kronborg 1/6

Målscorere for Ribe-Esbjerg HH : Jonatan Mollerup 6, Sune Iversen 5, Miha Zvizej 4, Jonas Larholm 3, Marcus Mørk 3, Mathias Jørgensen 2, Morten Jørgensen 2, Christoffer Langerhuus 1, William Aar 1.

Udvisninger: SønderjyskE 6, Ribe-Esbjerg 4