Den var vigtig

Forløsningen efter kampen var til at få øje på blandt spillere, trænere, sportschefen alle omkring truppen og ikke mindst blandt fansene da sejren over ligarivalerne fra Skjern var en kendsgerning.

Det var en trup med tro på tingene der trådte på banen i Broager Sparekasse Skansen. Vi var opsatte på at få de gode takter der glimtvis har været i de seneste kampe til at strække sig over 60 minutter. Selvom vi på et tidspunkt i 2. halvleg blev presset formåede vi at holde hovederne kolde og få afgjort kampen til egen fordel.

Vi startede ligesom modstanderne kampen hvor vi havde lidt svært ved at få bolden i mål. Stillingen efter 5 minutter lød på 2-2 men et par mislykkede forsøg gav gæsterne en føring på 2-4. I det 10 minut kastede Nikolaj Svalastog sig ind over stregen og boksede en returbold i mål til 5-4 og derfra var vi ikke bagud i resten af kampen.

Der blev tacklet godt igennem i forsvaret og oplægget om at gøre det til en hård kamp for gæsterne lykkedes fuldt ud. Blandt andet fik vi presset den dygtige Eivind Tangen til afslutninger der gik langt over mål og han måtte tage til takke med 2 scoringer på 8 forsøg.

Fra 7-7 øgede vi føringen til sidst i halvlegen og nåede på 15-11 inden gæsterne fik scoret lige inden pausefløjtet til 15-12.

Vi startede de sidste 30 minutter med at holde fast i 3 måls føringen og fik såmænd også scoret til 19-15 og havde også muligheden for en 5 måls føring til 20-15. I stedet fik Skjern kæmpet sig tilbage i opgøret så tavlen i stedet viste 19-17. De skulle dog komme endnu tættere på og da udligningen til 22-22 faldt på et straffekast med 10 minutter tilbage sad vi med bange anelser og flashbacks til den seneste kamp Skanderborg.

Spillerne ville det heldigvis anderledes og fortsatte ufortrødent med at opsøge heldet og det gjorde udslaget til sidst. Ved 24-24 diskede Rasmus Bech op med en storredning og godt båret frem af tilskuerne fik vi igen slået et hul ved 27-24 på et straffekast af Tobias Møller, en disciplin vi ikke var helt skarpe på denne eftermiddag. Hele 4 straffekast forsøg blev brændt.

Samme Tobias Møller omsatte også et straffekast til 28-25 med 1½ minut igen og dermed var sejren sikret.

Det var en kamp hvor vi klogt udnyttede at Skjern holdet ikke havde så mange spillere til rådighed. Vi var mere parate og vandt stort set alle duellerne og sejren der lød på 28-26 var fuldt fortjent.

Sejren giver også lidt ro på bagsmækken inden de sidste svære kampe før julepausen.

Nikolaj Svalastog strålede da også efter kampen

– Det var virkelig fedt med en sejr og vi er alle enormt lettede over at vores gameplan lykkedes.

– Vi er glade og stolte over at vi gennem 60 minutter har styr på vores aftaler. Vi vinder duellerne, vi løber og presser et Skjern hold der er lidt ramt på ressourcerne og gør det til den hårde kamp vi ønsker.

– Vi er også rigtig godt tilfredse med at vi holdet konceptet og ikke bliver ramt af den usikkerhed vi før har set i sæsonen. Så ja, jeg er rigtig glad- siger Nikolaj der også blev kåret til kampens spiller.

SønderjyskE – Skjern Håndbold 28-26 (15-12)

SønderjyskE : Andreas Lang 7, Nikolaj Svalastog 5, Jacob Bagersted 5, August Wiger 4, Tobias Møller 3, Morten Bjørnshauge 2, Tobias Olsen 1, Kasper Kisum 1.

Redninger: Rasmus Bech 14/35 (40%)

Skjern Håndbold : Alfred Jönsson 8, Simen Petersen 7, Mikkel Lang 3, Senjamin Buric 2, Eivind Tangen 2, Lasse Uth 1, Sveinn Johansson 1, Emil Bergholt 1, Oliver Norlyk 1.