Ærgerligt pointtab

Vi jagtede den tredje sejr i træk, da vi en propfyldt Broager Sparekasse Skansen tog imod KIF Kolding i en kamp hvor der var vigtige point på spil for begge hold.

Længe så det også ud til at det ville lykkes, men i sidste ende kunne det have gået begge veje.

Vi startede ud som lyn og torden og allerede efter 6 minutter tog gæsterne deres første time-out ved 4-1. Det ændrede dog ikke umiddelbart ved kampens forløb, hvor vi ved hjælp af en fantastisk defensiv og et sprudlende angrebsspil gav os selv et godt udgangspunkt med føringer på både 5, 6 og 7 mål. Størst var føringen ved 16-9 i det 25.minut.

Det fik gæsterne til at ændre på deres opstillinger og begyndte på spillet 7 mod 6 og et mere offensivt forsvar. Det fik ikke den store betydning før pausen og vi kunne gå til halvleg med en fortjent føring på 19-14.

Vi fik en skidt start på de sidste 30 minutter, med 3 KIF scoringer i træk inden Tobias Møller med 2 straffe scoringer fik os tilbage på tavlen med mål til 20-17 og 21-18.

Efter 15 minutter var de knap 2200 tilskuere i Broager Sparekasse Skansen oppe at stå for at heppe på spillerne der et par gange udnyttede KIFs 7 mod 6 spil til at score i tomt mål.

Det fik dog ikke KIF til at opgive den plan og vi fik havde svært ved at løse den del af spillet og trods stor fight blev der udlignet til 28-28 i det 56. minut og med et minut tilbage var vi for første gang i kampen bagud med en enkelt, 29-30. Med 40 sekunder tilbage fik vi udlignet og 10 sekunder før tid diskede Rasmus Bech op med en redning. KIF målet var tomt, men vi fik trykket på time-out knappen for at sætte det sidste angreb op. Set i bagklogskabens lys var det måske en dum beslutning, da det sidste angreb løb ud i ingenting, men bagefter ser man alt meget klarere og selv mod tomt mål skal der scores, så hvem ved hvad der var det rigtige.

Dermed endte det hele med en pointdeling, der gør at vi stadig har muligheden for at nå slutspillet med selvom 2 point havde været bedre.

Vi fik ikke helt løst spillet 7 mod 6 og i den sidste del af kampen går skarpheden lidt ud af vores angrebsspil og det udnyttede gæsterne.

Spillerne skal have stor ros for at komme med et flot udtryk af gejst, fight og vilje der fik de mange fantastisk og støttende tilskuere helt op af sæderne.

Efter kampen stod skuffelsen klart at se i cheftræner Rasmus Vandbæks ansigt

– Jeg tager fuldt ud ansvaret for at der nok ikke skulle have været trykket på time-out knappen i det sidste angreb. Havde jeg ikke gjort det havde vi muligvis stået med 2 point i stedet for 1.

– Ellers bliver kampen lidt som frygtet. Vi får ikke løst deres 7 mod 6 spil og så får vi desværre ikke helt fulgt op på den fantastiske angrebsindsats  vi viser i første halvleg. Når vi ikke kommer med 100% i vores angreb og afslutninger så er KIF bare for dygtige og derfor for vi heller ikke lukket kampen.

Jeg er skuffet over resultatet, men stolt over indsatsen i en herlig kulisse. Vi viser en fed indstilling og udstråling og der skal ikke herske tvivl om at vi stadig jagter slutspillet så længe der er inden for rækkevidde.

SønderjyskE – KIF Kolding 30-30 (19-14)

SønderjyskE : Tobias Møller 8, August Wiger 6, Noah Gaudin 5, Sebastian Augustinussen 4, Andreas Lang 4, Nikolaj Svalastog 1, Morten Bjørnshauge 1, Oliver Nøddesbo Eggert 1.

Redninger: Kasper Larsen 6/24, Rasmus Bech 5/16

KIF Kolding : Bjarke Christensen 9, Erik Thorsteinsen Toft 4, Peter Lund 4, Benjamin Pedersen 3, Thomas Boilesen 3, Steven Jacobsen 2, Jesper Meinby 2, Vetle Rønningen 1, Andreas Elbæk 1, Jens Peschardt 1.

Fredag D. 26. April 19:00