Topholdet blev nedlagt i Arena Aabenraa

SønderjyskE hentede en flot og historisk sejr, da Kvindeligaens tophold fra Ikast Håndbold blev nedkæmpet med 32-30 i Arena Aabenraa.

Endnu en skalp til samlingen. Efter sejrene over Horsens, Ringkøbing og Ajax viste SønderjyskE tirsdag aften, at topholdene også kan nedlægges. Ikast led sæsonens blot tredje nederlag i 14 kampe. Og faktisk førte SønderjyskE næsten hele vejen. Først ved 24-25 var gæsterne foran, og resten af kampen blev nærmest stillingskrig. SønderjyskE-holdet viste stor koldblodighed – ikke mindst, da det hele spidsede til.

– Et historisk resultat og en fantastisk dag for SønderjyskE Damehåndbold. Jeg står med en blanding af glæde og stolthed efter sejren og er faktisk også ganske rolig i løbet af hele kampen. Vi spiller en kamp, hvor vi vinder på vores fysik, og så udviser vi stor kynisme. Det viser, at vi hele tiden lægger lag på. I kampens svære perioder spiller vi klogt ved at trække tempoet ud, og vi får oveni lavet et par “grimme” mål, forklarer cheftræner Peter Nielsen.

Og at cheftræneren var kølig så man i slutsekunderne.  Ikast reducerede med under et halvt minut tilbage, og med 31-30 på tavlen stod Peter Nielsen klar til at tage en timeout. Rutinerede Mette Lassen var med i meget til sidst, og du han var ved at slippe igennem, lod Peter Nielsen spillet køre. Bolden havnede hos Ricka Falk Gindrup, som var lige så kølig og løftede bolden i mål.

– Vi har en offensiv tilgang til tingene, og så stoler jeg på mine spillere. Var det gået galt, så havde vi været skuffet over det ene point, men det er også de situationer, som spillerne lærer noget af, siger Peter Nielsen.

Inden kampen havde han talt i rosende vendinger om, at Ikast havde ligaens bedste defensiv. Det så ikke ud til at bekymre SønderjyskE-topscorer Louise Ellebæk, som i første halvleg scorede seks af sine syv mål. Ikast scorede også lystigt. SønderjyskE var til tider udfordret i returløbet, og så blev der også scoret flotte Ikast-mål fra distancen. SønderjyskE formåede dog at holde Ikast-målmaskinen Ingvild Bakkerud nede på to mål. Forsvaret fik bedre fat efter pausen, og til sidst i opgøret kom Alberte Stenderup ind og lyste op med nogle vigtige redninger.

Sejren giver smag på mere. Allerede lørdag kan der høstes flere point, når Viborg HK er modstanderen på udebane. Der er kampstart kl. 14.00 i domkirkebyen, og tager du ikke med den gratis fanbus eller bilen derop, så kan slaget følges på livestream.

SønderjyskE – Ikast Håndbold 32-30 (19-17)
Mål: Louise Ellebæk 7, Sarah Paulsen 5, Mette Degn Lassen 5, Ricka Falk Gindrup 4, Pernille Johannsen 4 (1), Eline Osland 3 (1), Olivia Simonsen 2, Lea Hansen 1, Celina Hansen 1.
Udvisninger: SønderjyskE 3, Ikast 1