SønderjyskE kom ned på jorden igen

SønderjyskE tabte søndagens kamp i kvalifikationsspillet til gæsterne fra Horsens HE med 24-36 efter en dårlig første halvleg. Allerede inden kampen havde SønderjyskE sikret sig endnu en sæson i ligaen, og det blev måske en sovepude.

Højt at flyve, dybt at falde.

Der manglede både vildskab og frem for alt skarphed, og det resulterede i en øretæve. Efter kampen tog cheftræner og sportschef Peter Nielsen det store nederlag på sine skuldre.

– Sidst var vi alle helte og heltinder. I dag var vi det modsatte. Det spillede måske en lille smule ind, at vi havde sikret os endnu en ligasæson. Vi manglede i al fald at hive de sidste par procenter frem i dag, og så er det meget svært at vinde kampe. Det er min opgave, at få det bedste ud af holdet, og det lykkedes jeg ikke med, udtaler Peter Nielsen selvkritisk.

Målene væltede ind i starten af opgøret, men Horsens fik som det første hold lidt styr på defensiven. I mange sekvenser var det “stolpe ud” for SønderjyskE, men gæsterne, der endnu ikke havde sikret sig overlevelse i ligaen, var toptændte og generelt skarpere i alle spillets facetter. De havde en stærkt spillende Kristin Thorleifsdottir, som de lyseblå spillere aldrig fik styr på. Allerede ved pausen førte gæsterne med ti mål via 10-20 på tavlen.

I starten af anden halvleg havde Peter Nielsen brugt alle sine timeouts, men det blev dog bedre. Målvogter Alberte Stenderup begyndte efter pausen at få fat i Horsens-skytterne, og så havde Sarah Paulsen en god dag i offensiven med ni mål. Tæt på Horsens kom SønderjyskE dog aldrig efter en anden halvleg, som var markant bedre end den første.

Nu venter sæsonens sidste kamp allerede på onsdag den 26. april kl. 18.30 i Arena Aabenraa. Her kommer Skanderborg Håndbold på besøg. SønderjyskE kan slutte sæsonen som alt fra nummer ni til 12. Horsens, Ringkøbing og SønderjyskE har fem point. Horsens har dog to kampe tilbage. Skanderborg og Ajax er på henholdsvis to og ét point med hver to kampe tilbage, og et af de to hold trækker sorteper og skal spille nedrykningskampe.

SønderjyskE – Horsens HE 24-36 (10-20)
Mål: Sarah Paulsen 8, Lea Hansen 5, Olivia Simonsen 3, Pernille Johannsen 3 (1), Katja Johansen 2, Ricka Falk Gindrup 1, Eline Osland 1, Louise Ellebæk 1
Udvisninger: SønderjyskE 0, Horsens 2