SønderjyskE havde længe København på krogen

SønderjyskE var længe godt med i pokalopgøret mod gæsterne fra København Håndbold, men de lyseblå håndboldkvinder tabte i sidste ende 1/8-finalen i Santander Cup med 25-28.

– Operationen lykkedes, men patienten døde. Det er lidt en kliche, men vi lykkedes med mange ting og spillede fremragende i store dele af kampen, sagde cheftræner Peter Nielsen efter nederlaget.

SønderjyskE viste mange af de fine takter, som man også så i træningskampene. Cheftræneren blev bekræftet i, at holdet absolut kan byde liga-modstanderne op til dans. Og det må man sige, at holdet især gjorde i de første 15-20 minutter af kampen.

Pernille Johannsen viste fra start målnæse fra fløjen og på straffekast. Og via en lyseblå drømmestart blev det både til 5-1 og 11-3. Anført af den tidligere landsholdsspiller Stine Jørgensen kom gæsterne bedre med. SønderjyskE begyndte også at få problemer med københavnernes spil i syv mod seks, og ved pausen stod der 14-12 på måltavlen i Arena Aabenraa. Fem-ti minutter inde i anden halvleg scorede gæsterne pludselig fire mål på stribe, og det gjorde hjemmeholdet lidt groggy.

– Efter en næsten outstanding første halvleg gik vi i stå og havde midt i anden halvleg et dårligt kvarter, som blev dyrt for os. Vi begyndte at spille for statisk. Vi fik rettet lidt op på det i sent i kampen, men det rakte ikke til en sejr. Det er vi selvfølgelig skuffede over, men samtidig blev jeg også bekræftet i, at vi er på rette vej og kan være med. Spillet og indsatsen kan jeg ikke være utilfreds med, fortæller Peter Nielsen.

Louise Ellebæk scorede kampens sidste mål, og hun blev dermed SønderjyskE-topscorer med syv fuldtræffere.

Tirsdag den 30. august kl. 18.30 starter Kvindeligaen for SønderjyskE med en udekamp hos Silkeborg-Voel KFUM, mens SønderjyskE åbner på hjemmebane den 3. september kl. 15.00 mod Team Esbjerg.

SønderjyskE – København Håndbold 25-28 (14-12)
Mål: Louise Ellebæk 7, Pernille Johannsen 5 (3), Sarah Paulsen 4, Josefine Dragenberg 3, Katja Johansen 1, Ricki Falk Gindrup 1, Eline Osland 1, Olivia Simonsen, Celine Hansen 1, Lea Hansen 1.
Udv.: SønderjyskE 2, København 3