Vild slutspurt rakte ikke til sejr i CHL-generalprøve

SønderjyskE spillede sæsonens sidste træningskamp forud for opgørene i Champions Hockey League næste uge, da det fredag aften blev til et nederlag på 3-4 efter overtid og straffeslag mod gæsterne Odense Bulldogs. Dejlig atmosfære i Frøs Arena, hvor de omtrent 1.000 tilskuere lavede god stemning.

Special teams var igen blandt lyspunkterne. To mål i undertal og en scoring seks mod fem med Patrick Galbraith erstattet af en markspiller. Det så lidt sort ud, da SønderjyskE var i undertal og nede 1-3 sent i tredje periode, men en hæsblæsende slutspurt sikrede 3-3 og overtid.

Det var lidt unødvendigt, at SønderjyskE var nede med to mål. Odense bed godt fra sig i de to første perioder, mens SønderjyskE sad på næsten det hele i tredje periode. I stedet for udligningen til 2-2 kom Odense yderligere foran, da fynboerne fik muligheden i fem mod tre. Det skete efter en badebillet på 5+2 minutter til Rasmus Lyø, som røg i slagsmål med Odenses Rasmus Simonsen, der kunne nøjes med fem minutter.

Det var ellers SønderjyskE, som kom tidligt foran, da Shawn O’Donnell også scorede i sin anden kamp for de lyseblå. Sammen med Steffen Frank kom han afsted på en kontra i undertal. Frank serverede perfekt pucken til O’Donnell, og canadieren skubbede sikkert pucken i mål. Anders Biel var tæt på at øge føringen, da han elegant slap fri, men finske Sami Perhonen reddede. I anden periode kom Odense rigtig godt med i opgøret, og gæsterne vendte med to store drøn kampen på hovedet. Patrick Galbraith spillede en rigtig fin kamp i SønderjyskE-målet, men var chanceløs.

I tredje periode var der som nævnt flere gode muligheder for SønderjyskE. Anton Öhman var uheldig med et skud, der via Odense-keeperen ramte stolpe. Og en veloplagt O’Donnell var tæt på at blive dobbelt målscorer. I stedet kom 2-3-målet, da Mike Szmatula kom afsted på en kontra med Matt Salhany i undertal. Målmanden  forventede en aflevering til Salhany, men i stedet klappede Szmatula pucken ind ved nærmeste stolpe. Og udligningen til 3-3 faldt med under et minut tilbage. Mads Eller var god til at tage nærkampene foran målet, og han blev krediteret målet til 3-3, selvom det nu mere lignede Mathie Foget, der sidst blev ramt af den sorte skive. I overtiden havde SønderjyskE et par muligheder for at afgøre. Blandt andet ved Szmatula, som misbrugte på de efterfølgende straffeslag. Det gjorde Frank, Öhman og Salhany også, og så kunne Odense nøjes med på fire forsøg at score en enkelt gang på Galbraith, som nærmest har været umulig at score på i straffeslagene de seneste sæsoner.

Den sidste del af kampen var både opløftende og underholdende, men nu venter der et par svære opgaver. Torsdag gælder det kampen mod Red Bull München i Frøs Arena, og lørdag kommer de schweiziske mestre fra EV Zug på besøg. Billetsalget åbner mandag kl. 10.00.

SønderjyskE – Odense 3-4 (1-0, 0-2, 2-1, 0-1)
03.39 1-0 Shawn O´Donnell (Frank) SH
33.47 1-1 Jake Coughler
39.30 1-2 Nicolai Weichel
55.57 1-3 Mathias Mølgaard PP
56.35 2-3 Mike Szmatula SH
59.05 3-3 Mads Eller
65.00 3:4 Oliver True STR
Udv.: 6×2 + 1×5 (Lyø), ODB 5×2 + 1×5 (Simonsen)