Vigtig derby-sejr i Cam Browns debut

SønderjyskE vandt lokalderbyet mod gæsterne fra Odense Bulldogs. De mere end 3200 tilskuere på lægterne i Frøs Arena kunne se Cam Brown debutere og sammen med resten af holdkammeraterne hente tre vigtige point. Søndag kan Final4-arbejdet gøres færdig mod Herlev Eagles.

En fortjent sejr til de forsvarende pokalmestre fra SønderjyskE, som spillede 60 solide minutter. I timerne inden kampen tikkede papirerne på Cam Brown ind, og han gled ind i fjerdekæden med Anders Biel og Mikkel Jensen. Det vakte taktfaste klapsalver ned mod den lille amerikaner, der på trods af en kamppause viste gode detaljer og den velkendte arbejdsindsats. Store var klapsalverne også, da SønderjyskE kom foran efter et kvarter. Matt Salhany opsnappede en puck fra en Odense-back, og Mike Szmatula fulgte op og fik vippet pucken det sidste stykke over målstregen. Inden jublen rigtigt havde lagt sig stod der dog 1-1, og det var også resultatet af første periode.

Efter en lidt rodet og jævnbyrdig første periode to SønderjyskE langsomt over. Hele 18 skud blev der sendt mod Odense-målet i anden periode, men der skulle endnu et Odense-pucktab til, inden den næste SønderjyskE-scoring faldt. Steffen Frank opsnappede pucken og lagde den køligt ind med baghånden i nærmeste målhjørne, hvor der ikke var meget plads at komme efter. Lidt senere blev det også 3-1, da de lyseblå i fjerde forsøg fik udbytte af et powerplay. Mike Little og Shawn O’Donnell flyttede pucken godt rundt, og da Mads Eller tog målmandens udsyn kunne O’Donnell smart sende pucken ind ved venstre stolpe.

Odense havde også et par store målchancer i anden periode, men Nicolaj Henriksen lå vandret et par gange og reddede kastanjerne ud af ilden. I tredje periode blev sejren kørt i land, og dermed ser det for alvor godt ud i Metal Final4-regnskabet, som gøres op efter 16 runder.  Kun Esbjerg Energy og Herlev Eagles kan indhente SønderjyskE. Netop Herlev er modstanderen søndag kl. 15.00 i Frøs Arena. Tre point her vil  være nok til at indløse Final4-billetterne to runder før “cuttet”. Søndag afvikles der også “Toss-A-Bear”, hvor der ved første målscoring kastes bamser på isen til et godt formål.

SønderjyskE – Odense 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
15:10 1-0 Mike Szmatula (Salhany, Frank)
16:42 1-1 Mark Auk (Schou)
29:31 2-1 Steffen Frank
33:27 3-1 Shawn O’Donnell (Little, Foget) PP
Udv.: SE 4×2, OB 4×2
Skud: 37-25