Vandt på vild anden periode i blodigt opgør

Der blev også gået til den i finalekamp tre hjemme i en udsolgt Sydjysk Sparekasse Arena. På en vild anden periode vendte SønderjyskE 0-2 til 3-2 over Esbjerg Energy, og dermed fører de lyseblå med 2-1 i kampe.

Blodet flød denne aften i Vojens. Værst gik det ud over Gabriel Desjardins, som efter en nærkontakt med Gordon Ballhorns albue måtte udgå tidligt i kampen. Som tidligere i denne sæson så måtte William Pelletier skifte trøje efter en blodtud. Faktisk blødte Pelletier to gange fra ansigtet, men det slog ham ikke ud. Ej heller blev SønderjyskE-holdet slået helt ud af kurs, selvom det for alvor var op ad bakke, da gæsterne kom foran med to mål i begyndelsen af anden periode.

Kampen startede meget afdæmpet, og første periode forløb uden så meget dramatik. Esbjerg åbnede målscoringen i det syvende minut. Der var ikke spillet et minut af anden periode, da Esbjerg doblede føringen efter en omstilling. Målet vækkede SønderjyskE. Eller det gjorde Anton Karlssons smarte reducering i al fald. Svenskeren fik svirpet pucken ind under overliggeren bag en overrasket Mathias Seldrup i Esbjerg-målet.

Nu stod der 1-2, og de lyseblå angreb bølgede ned mod Seldrup. Landsholdskeeperen var flere gange ude ved bænken efterfølgende for at bøvle med sit udstyr. Først blev staven skiftet, så blev der rettet på hjelm og andre ting. Det gav Esbjerg lidt ekstra tid til at sunde sig over det tempo SønderjyskE moste på med, og udvisningerne begyndte også at ramme flere Esbjerg-spillere, som slet ikke kunne følge med og til tider også tabte hovedet. Både udligningen af Nikolaj Krag og 3-2-målet af Jacob Schmidt-Svejstrup faldt i powerplay, selvom det nu ikke ligefrem var typiske powerplay-mål. Det var dog mål, som blev scoret med masser af energi. Se bare Schmidt-Svejstrup og den vilje, som han viste, og som ham også gestikulerende ud til publikum fik forplantet i den udsolgte hal, der gyngede efter en vild anden periode.

Tredje periode blev mere kontrolleret, og SønderjyskE forsøgte at undgå at blive ramt af Esbjergs farlige omstillinger og fortsat holde hovedet koldt. Det lykkedes, og nu venter der en kamp fredag i Esbjerg, inden kamp fem spilles søndag kl. 15.00 i Vojens.

SønderjyskE – Esbjerg 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)
06.27 0-1 Frederik Bjerrum (Larsen, Winquist)
20.55 0-2 Oliver Kjær (Schultz)
23.03 1-2 Anton Karlsson (Pelletier, Drugge)
31.56 2-2 Nikolaj Krag (Karlsson, Nielsen) PP
34.56 3-2 Jacob Schmidt-Svejstrup (Krag, Nielsen) PP
Udv.: SE 2×2, EE 9×2 + 1×10 (F.Bjerrum)
Skud: 20-24