Underholdende drama gav et enkelt point

SønderjyskE solgte sig dyrt i mandagens kamp i Frøs Arena. Efter 65 underholdende minutter med overtid og straffeslag trak Frederikshavn White Hawks det længste strå med 2-1. Dermed et enkelt point til de lyseblå, som havde fortjent en bedre skæbne.

Efter den rædselsfulde kamp fredag aften i Herning skulle SønderjyskE forsøge at rejse sig. Det gjorde sønderjyderne – især spillemæssigt og indsatsmæssigt, men effektiviteten foran modstanderens mål kunne godt have været bedre.

Og det kunne starten så sandelig også have været. Egentlig lagde SønderjyskE godt ud og kom til et par muligheder, men første gang Frederikshavn kom på besøg i den anden ende af isen gik det galt. Inde foran mål kunne Frederikshavn-topscorer Lucas Andersen styre pucken mellem benene på Patrick Galbraith, så den sorte skive akkurat gled ind over målstregen.

En kold spand vand i hovedet på SønderjyskE, der dog svarede godt igen. Tadeas Galansky fik en del at se til, men alt for mange muligheder blev misbrugt. Først otte minutter inde i tredje periode kom belønningen for overtaget i spil og målchancer. Mads Eller stod inde foran mål og styrede et skud fra blueline i kassen.

SønderjyskE fik nu færten af sejren, men Frederikshavn havde også deres muligheder. Kampen måtte ud i overtid, hvor det bølgede frem og tilbage. Mathieu Foget viste ved flere lejligheder eminent drible- og skøjtekunst, og i overtime var han tæt på at afgøre, da han ramte undersiden af overliggeren. I stedet faldt afgørelsen i straffeslag ud til gæsternes fordel, da tometer-manden Eemeli Räsänen med sin garderlange stav fik scoret som den eneste. Anton Öhman, Mike Szmatula og Foget misbrugte for SønderjyskE.

Næste opgave for SønderjyskE er torsdagens udekamp hos Herlev Eagles. Næste hjemmekamp er i Champions Hockey League, hvor modstanderen tirsdag 5. oktober kl. 20.35 er de svenske sølvvindere fra Rögle.

SønderjyskE – Frederikshavn 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
01:31 0-1 Lucas Andersen (Iversen, Pavel)
47:42 1-1 Mads Eller (Gatz, Öhman)
65:00 1-2 Eemeli Räsänen STR
Udv.: SE 4×2, FWH 2×2
Skud: 26-26