én landsdel
ét sammenhold

Annonce

To stolte sønderjyder skal til Vinter-OL i Beijing

Annonce

Interessen for Vinter-OL i Beijing fik nok lige et lille nøk opad i Sønderjylland, da landstræner Heinz Ehlers tirsdag aften kunne afsløre at der ikke bare var blevet plads til en, men hele to Vojens “drenge”, iblandt de 25 udtagne til turen til Kina.

Heinz Ehlers havde nemlig fundet plads til både SønderjyskE målmand Patrick Galbraith samt Frederik Dichow, der i dag står for Kristiansstad i Allsvenskan, men som har fået hans ishockeyopdragelse i VIK i Vojens.

SønderjyskEs Patrick Galbraith, sætter i denne video ord på det at blive udtaget til et OL samt sine tanker omkring det hele.

Det var også en stolt Frederik Dichow vi fangede i det svenske.

– Jeg er selvfølgelig både glad og stolt over at være blevet udtaget til OL. Jeg har både været med til sidste A-VM og været med omkring holdet i OL kvalifikationen, så det er ikke helt nyt for mig, men alligevel ser jeg det som en stor tillidserklæring.
Lige nu har jeg en rigtig god sæson med Kristianstad i Hockeyallsvenskan og både Montreal, Kristianstad og jeg selv er godt tilfreds med valget om at lade mig udvikle i Sverige. Jeg har fået masser af spilletid og kamperfaring, som jeg kan tage med ind til OL turneringen.

– Det er også sjovt at jeg tilsyneladende kommer til at dele oplevelsen med en anden VIK-dreng nemlig Patrick, som jeg har kendt og set op til i hele min juniortid i Vojens IK. Jeg ser virkelig frem til at få en stor oplevelse og give mit bedste hvis muligheden byder sig.

 

 

Det glæder også SønderjyskEs sportschef og cheftræner Mario Simioni at der er fundet plads til Patrick Galbraith og Frederik Dichow.

– Jeg blev rigtig glad på Patricks vegne da Heinz Ehlers ringede. Uanset hvilken opgave “Paddy” får på OL-landsholdet, så ved man at han går 100 % seriøst ind til den. Han har stået fantastisk i ligaen i år og jeg synes det er fuldt fortjent at han belønnes med en plads.

Det glæder mig også at Fredrik Dichow er med. Først blev han i 2019 draftet af Montreal og nu skal han som 20-årig med til OL. Han har gang i en flot sæson i Kristiansstad, hvor han endda blev udlejet til Rögle i et par kampe – det viser bare at vi gør nogle ting rigtigt i både VIK og SønderjyskE lyder fra Mario Simioni.

Foto: Jürgen Schadow

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Søndag D. 25. Februar 20:00
  AaB
  AaB
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 2. December
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  2
  Hillerød Fodbold
  HIL

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke