To fine perioder var ikke nok til overraskelsen

SønderjyskE solgte sig dyrt og var indtil slutningen af anden periode på omgangshøjde med Red Bull München, men tyskerne trak fra til sidst og vandt 5-1 i åbningskampen i Champions Hockey League.

De tyske gæster startede stærkt, men SønderjyskE arbejdede sig ind i kampen. Midtvejs i første periode slap Matt Salhany afsted i en to-mod-en-situation med Mike Szmatula, og Salhany scorede et flot mål, da han satte pucken i højre målhjørne. Szmatula fik assisten og kunne glæde sig over, at han efter en flot arbejdsindsats blev kåret som SønderjyskE’s bedste spiller efter kampen.

Udligningen gav selvillid og løftede stemningen i Frøs Arena. Da München i anden periode også begyndte at få nogle ture i udvisningsboksen, havde SønderjskE flere gode muligheder for at komme foran i kampen. Det lugtede lidt af matchen stille og roligt tippede SønderjyskE’s vej, men sådan gik det ikke.

Sølle 14 sekunder før slutningen af anden periode scorede tyskerne nemlig deres andet mål i kampen, og det tog lidt luften ud af SønderjyskE, der havde svært ved at slå tilbage i tredje periode. I stedet scorede München to gange yderligere, og da en velspillende Patrick Galbraith til sidst i kampen blev taget ud, blev det også til en scoring i tomt mål for gæsterne. Det var ren kosmetik, men kunne ikke rokke ved, at SønderjyskE i to perioder gav den tyske storklub kamp til stregen.

– Der var mange gode ting at tage med fra opgøret, som var lærerigt for os. Vi spiller en god kamp mod et meget stærkt mandskab, og vi må også give dem kredit. De var stærke med pucken og gode til at straffe vores fejl, siger assistenttræner Anders Førster.

Allerede lørdag kl. 17.45 gælder det næste CHL-opgør i Frøs Arena, når de schweiziske mestre fra EV Zug kommer på besøg.

SønderjyskE – Red Bull München 1-5 (1-1, 0-1, 0-3)
08.52 0-1 Trevor Parkes (Tiffels, Blum) PP
10.14 1-1 Matt Salhany (Szmatula, Eskildsen)
39.46 1-2 Patrick Hager (Mauer, Redmond)
48.53 1-3 Frederik Tiffels (Parkes, Blum)
52.59 1-4 Daryl Boyle (Parkes, Tiffels)
59.22 1-5 Yannic Seidenberg EN
Udv.: SE 7×2 + 1×10 (Eller), RBM 6×2