Svensker-alarm: SønderjyskE et skridt tættere på semifinalen

Tre forskellige svenske spillere kom på måltavlen, da SønderjyskE kom foran 2-0 i kampe i DM-kvartfinalen med en sejr på 3-1 hos Rungsted Seier Capital. Allerede tirsdag kl. 19.30 spilles kvartfinale tre hjemme i Sydjysk Sparekasse Arena.

En god udebanehockey var opskriften på aftenens sejr. Det startede lidt rodet og nervøst, men som kampen skred frem fik de lyseblå bedre styr på modstanderen. I starten af anden periode kom der gang i målscoringen. William Pelletier arbejdede bag målet og lagde pucken bagud til Oskar Drugge, som sendte et skud afsted, og den sorte skive sejlede forbi venner og fjender og i mål. Målet satte for alvor gang i kampen. Inden længe stod der 1-1, men tre minutter efter værternes udligning var SønderjyskE igen foran. Gustav Nielsen driblede smart rundt om Rungsted-målet og fra baglinjen sendte svenskeren pucken i mål via Rungsted-målvogteren, som var i gang med at flytte sig på tværs af målet.

Kampen forblev spændende. Midt tredje periode kom der et par udvisninger. Villiam Haag fik en i den tynde kategori ude ved banden, men den blev vekslet til fire mod fire kort efter, da en Rungsted-spiller fældede Jacob Schmidt-Svejstrup under et spilstop. Målmændene blev ikke passeret mere denne aften. I slutminutterne blev Oskar Östlund taget ud af hjemmeholdets mål, men det udnyttede Haag. Aftenens tredje svenskermål blev en realitet, da han løftede pucken ned i det tomme mål.

Målscorernes landsmand, Anton Karlsson, sad over efter han udgik. Det sendte Mathias Kløve ind i fjerdekæden, mens Mikkel Skov var med på bænken. Der er brug for alle mand – både på og uden for isen – om under 48 timer til tredje akt i serien.