SønderjyskE udbygger stimen med sejr over mestrene

SønderjyskE tog endnu en fin sejr, da mesterholdet Rungsted Seier Capital blev besejret med 5-2 hjemme i Frøs Arena. Dermed har SønderjyskE nu hentet 12 maksimumpoint i de sidste fire kampe.

Målmand Nicolaj Henriksen var tilbage efter sygdom, og han blev af publikum kåret til kampens spiller. I bogstavelig forstand lidt af en feberkamp af Henriksen, som leverede mange gode redninger. Rungsted, der var ramt af afbud på backsiden, endte med at vinde skudstatistikken, men det kunne ikke ødelægge indtrykket af en god SønderjyskE-kamp, hvor de lyseblå slog til på de rigtige tidspunkter. Allerede inden uret i arenaen havde rundet otte minutter førte SønderjyskE 2-0. Energiske Cam Brown erobrede en puck, og smart spillede han pucken bagom ryggen til målscorer Matt Salhany. Kort efter styrede Martin Eskildsen et skud fra Mike Little i mål.

Målene fortsatte i en underholdende første periode. Først fik Rungsted reduceret, men nærmest i næste angreb kunne Brown sørge for en ny føring på to mål med 3-1-scoringen. Mads Eller punkterede lidt kampen med fuldtræfferen til 4-1 i starten af anden periode. Rungsted kom bedre med, men det var SønderjyskE som fortsat scorede målene. Eskildsen blev sendt afsted på en friløber af Eller, og så stod der 5-1. Det var kampens tredje point af Eller, mens Steffen Frank også stod for den bedrift og nu er holdets topscorer som første mand på 20 point. Frank havde et stolpeskud midtvejs i kampen, men måtte altså nøjes med tre assists.

I tredje periode fik Rungsted reduceret i et dobbelt powerplay. Tættere på kom gæsterne ikke på at gøre kampen spændende. Med sejren rykker SønderjyskE forbi Frederikshavn på tredjepladsen, og der er blot tre og fire point op til henholdsvis Herning og Aalborg helt i top.

SønderjyskE – Rungsted 5-2 (3-1, 2-0, 0-1)
06.37 1-0 Matt Salhany (Brown, Frank)
07.13 2-0 Martin Eskildsen (Little, Eller)
14.15 2-1 Hampus Gustafsson (Rosenthal, Gammelgaard)
14.39 3-1 Cam Brown (Frank, Hansen)
21.55 4-1 Mads Eller (Frank)
31.02 5-1 Martin Eskildsen (Eller)
48.34 5-2 Mattias Persson (Andersson, Olsson) PP