SønderjyskE tog første stik

SønderjyskE hentede en fortjent sejr på 4-2 over gæsterne Rungsted Seier Capital, da slutspillet blev indledt fredag aften i Sydjysk Sparekasse Arena.

Kampen var helt tæt indtil Valdemar Ahlberg med lidt over to minutter tilbage af kampen scorede i det tomme mål til slutresultat. Rungsted pressede på for en udligning med keeperen taget ud. Det var helt unødvendigt, at det skulle blive så spændende. Fra kampens start sad SønderjyskE tungt på kampen, men i takt med mange store målchancer blev misbrugt lugtede Rungsted blod, og både udligningen til 1-1 og reduceringen til 3-2 blev sat ind i overtal af gæsterne.

Det var helt klart i spillet fem mod fem, at SønderjyskE var bedst. Der var kun spillet to minutter, da tilbagevendte William Pelletier sammen med Mathias Borring og Jacob Schmidt-Svejstrup flot kombinerede sig igennem med sidstnævnte som energisk målscorer. Flere gange var Rungsted udspillet, men i stedet for 2-0 blev det 1-1. Det lignede også stillingen til pausen, men 27 sekunder før kom SønderjyskE i powerplay. Med blot et enkelt sekund tilbage fik Nikolaj Krag pucken, og han hamrede den i kassen med 0,2 sekund tilbage på uret. Føringen på 2-1 gav lidt ro på bagsmækken, og det blev da også 3-1 via en smart styring af Pelletier. Rungsted kørte hårdt på med deres fire top-backer, og gæsterne fik i kampens sidste halvdel SønderjyskE sat under pres nogle gange, men bortsat fra en reducering i powerplay kom gæsterne heldigvis ikke til flere mål. Eneste malurt i bægeret var, at Anton Karlsson måtte udgå undervejs.

Der er under 48 timer til næste dyst. Søndag skifter serien nemlig til Rungsteds hjemmebane, hvor der er kampstart kl. 18.30. Tirsdag kl. 19.30 spilles kamp tre i Sydjysk Sparekasse Arena.

SønderjyskE – Rungsted 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
01.57 1-0 Jacob Schmidt-Svejstrup (M.Borring, Pelletier)
18.01 1-1 Steve Whitney (Karlsson, Ryan) PP
20.00 2-1 Nikolaj Krag (Drugge, Haag) PP
25.08 3-1 William Pelletier (Kønig, Galbraith)
46.24 3-2 Quinn Ryan (Popovic, Karlsson) PP
57.44 4-2 Valdemar Ahlberg (Tjernström, Kløve)
Udv.: SE 4×2, RSC 7×2