SønderjyskE tæt på overraskelsen mod svenske sølvvindere

SønderjyskE faldt med ære, da Rögle BK gæstede Frøs Arena sent tirsdag aften. Svenskerne vandt Champions Hockey League-kampen med 3-2.

Rögle indtog førstepladsen i gruppen i Europas fornemste klubturnering, og da holdopstillingen hos hjemmeholdet var uden fem stamspillere, så så det svært ud. SønderjyskE solgte sig dog ualmindeligt dyrt mod et mandskab fra den europæiske ishockeytop.

SønderjyskE startede godt og belønningen kom midtvejs i første periode. Martin Eskildsen skubbede pucken bagud til Andreas Holzmann, som fra blueline fik den sendt mellem venner, fjender og via William Boysen i mål. En overraskende føring, der var intakt indtil kort før pausen. Gæsterne scorede her to gange med kort mellemrum. Og pludselig var 1-0 blevet til 1-2.

SønderjyskE lagde sig ikke ned. Nicolaj Henriksen fik med lidt hjælp fra stolperne taget rigtigt godt fra i målet. Godt nok blev det 1-3 i det 35. minut, og netop som Rögle pressede på for at lave endnu en scoring og reelt punktere kampen, slog SønderjyskE tilbage. Steffen Frank fik bragt spænding ind i opgøret igen, da han slap afsted i en to-mod-en i undertal. Den svensk back prøvede at forhindre afleveringen på tværs, og Frank tog i stedet sagen i egen hånd og hamrede pucken op i fjerneste målhjørne. Dermed 2-3 efter to perioder.

I tredje periode havde Rögle pucken meget, men SønderjyskE stod godt imod og havde også et par muligheder for at udligne. En hårfin offside dømt mod Mads Eller og en afslutning fra Marco Petersen var tæt på at kunne udløse overraskelsen. Henriksen blev også taget ud til sidst, men tredje periode forblev uden mål.

Anders Biel sad over sammen med de skadede forwards, Mikkel Jensen og Yannick Vedel. Udover Rasmus Lyø så manglede Anton Öhman også i defensiven. Det gjorde, at unge Anders Larsen gled ind på bænken og dermed fik sin SønderjyskE-debut. Back-kollega Marco Petersen fik over 15 minutters istid, og sønderjyden blev noteret for to skud mod mål.

– Intensiteten og arbejdsindsatsen kunne man ikke sætte en finger på. Pilen har også peget opad i Metal Ligaen, så det skal vi bygge videre på, sagde Mads Eller efter kampen til TV 2 Sport.

Næste opgave bliver fredag aften hos Esbjerg Energy, og søndag kl. 15.00 gælder det hjemmekampen mod Herning Blue Fox. Søndagens kamp er en Veteran Match. SønderjyskE vil spille kampen i specialdesignede armytrøjer, som tilskuerne kan vinde.

SønderjyskE – Rögle 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
10.10 1-0 William Boysen (Holzmann, Eskildsen)
19.23 1-1 Anton Bengtsson (Kasper, Larsson)
19.48 1-2 Anton Bengtsson (Lesund)
34.39 1-3 Samuel Johannesson (Tambellini, Brithen)
38.42 2-3 Steffen Frank SH
Udv.: SE 4×2, RBK 3×2
Skud: 15-37