SønderjyskE snuste til sensationen

SønderjyskE havde færten af et sensationelt resultat i Champions Hockey League og var foran 3-2 i tredje periode, men Rögle slog til i powerplay og trak fra til sejr i slutfasen. Svenskerne vandt kampen 8-3 efter seks mål seks minutter.

Hele 49 gode minutter spillede SønderjyskE nærmest en perfekt omgang udebaneishockey, men sidste halvdel af tredje periode trak unødigt ned på indtrykket af en ellers god kamp med en stærk Patrick Galbraith i målet.

SønderjyskE stillede op uden Anton Öhman og den ”nye” mand, Cam Brown. Det så ikke ud til at forhindre SønderjyskE i at gå frisk til makronerne fra start. Første periode sluttede dog uden mål. Stor tilfedshed blandt de mange medrejsende sønderjyske fans, der store dele af kampen dominerede lydbilledet i arenaen.

I det 27. minut kom kampens første mål, og kort efter blev det 2-0 til Rögle. SønderjyskE kvitterede dog hurtigt i et powerplay. Shawn O’Donnel cirklede en tur om et par Rögle-spillere og sendte pucken ind ved fjerneste stolpe.

O’Donnell spillede en fin kamp, indtil han dummede sig i tredje periode og tog en fem minutters udvisning med i bad. Inden da havde Mads Eller udlignet og Martin Eskildsen sendt SønderjyskE i front med 3-2. Eller styrede smart pucken i mål, mens Eskildsen var hurtig over en returpuck.

Svenskerne fik udlignet i tiden 49.22 til 3-3, og kort efter kom SønderjyskE fem minutter i undertal. Her var en ellers velspillende Galbraith prisgivet flere gange, og da uret i Catena Arena nåede 60 minutter havde hjemmeholdet scoret yderligere fem mål, heraf fire i powerplay. Det var lidt unødvendigt.

Nu gælder det om at tage de mange positive takter med fra aftenens kamp og se frem til de kommende opgør i Metal Ligaen, hvor det gælder vigtige point. Der er blot fem spillerunder tilbage inden cuttet i Metal Final 4.

Rögle – SønderjyskE 8-3 (0-0, 2-1, 6-2)
26:35 1-0 Leon Bristedt (Lyrenäs, Ferguson)
27:12 2-0 Ryan McKiernan (Larsson, Ferguson) PP
29:58 2-1 Shawn O’Donnell (Foget, Little) PP
45:10 2-2 Mads Eller (Jensen, Little)
45:39 2-3 Martin Eskildsen (D.Galbraith, O’Donnell)
49:22 3-3 William Strömgren (BRistedt, Jonsson)
49:43 4-3 Linus Sjödin (Ferguson, Larsson) PP