SønderjyskE sejrede i underholdende topkamp

SønderjyskE kom tilbage på ret kurs på isen med en flot 5-2-sejr over gæsterne fra Aalborg Pirates. Sublimt spil i over- og undertal var nøglen til sejren.

Fort Frøs Arena. Det kan man efterhånden godt kalde det sønderjyske ishockeymekka, hvor næsten 3.000 tilskuere var på plads fredag aften. I sæsonens tiende hjemmekamp kom den niende sejr  i hus, og på hjemmebane har sønderjyderne nu vundet de sidste otte opgør. En kærkommen revanche over Aalborg, der hjemme vandt 7-0 tilbage i oktober. Og ikke mindst blev pletten vasket væk efter SønderjyskE’s 0-4-nedtur tirsdag aften hos Rødovre Mighty Bulls.

Cheftræner Mario Simioni havde ytret ønske om en trodsreaktion, og den fik han. SønderjyskE startede godt, men kom i undertal. Det gjorde dog ikke så meget, for i dag fungerede spillet med en mand udvist upåklageligt, og da Rasmus Lyø kom ud af straffeboksen kom han afsted på en kontra med Max Tjernström. Svenskeren fik lagt pucken ind bag George Sørensen til 1-0 og til stor jubel i arenaen. Senere i perioden måtte Tjernström udgå efter nærkontakt med en stav, men efter at være blevet limet var han tilbage med gitter på hjelmen resten af kampen. Og som resten af holdet leverede han en solid indsats.

Det blev også 2-0, da SønderjyskE fik muligheden i dobbelt overtal. Det var generelt en ganske fairspillet kamp, men udvisningerne sad lidt løse hos dommerne i aften, og heldigvis gik det begge veje. Med to mand i overtal strikkede Alex Lavoie og Charlie Combs sig igennem til scoring. Lavoie gav i aften igen prøver på sit store overblik og tre gange havde han næstsidste stav på en SønderjyskE-scoring og dermed er han på ti assists efter blot otte kampe. Det første mål af Lavoie var også tæt på at komme, men Combs flotte forarbejde blev ikke udnyttet. Dermed stod der 2-0 efter første periode.

Aalborg kom bedst ud til anden periode, og Nicolaj Henriksen måtte kort efter kapitulere i målet. Kampen bølgede nu frem og tilbage, og i slutningen af anden periode stod kampen på vippen, da SønderjyskE endnu en gang kom med to mand i overtal. Lavoie fandt Cam Spiro, der hamrede pucken op i målhjørnet. Spiro fik også en assist undervejs og dermed en ganske fin hjemmebanedebut. Og da SønderjyskE inden pausen overlevede en tre mod fem var det som om, at kampen for alvor tippede SønderjyskE’s vej.

Stillingen var 3-1 indtil tre minutter før tid, hvor Gooch igen var målscorer for gæsterne. Henriksen leverede kort efter en god redning, og da Aalborg trak Sørensen ud af kassen i den anden ende scorede SønderjyskE to gange i tomt mål. Først ved Combs – som dermed blev dobbelt målscorer – og i slutsekunderne ved Gabriel Desjardins.

Tirsdag spiller SønderjyskE igen topkamp, når det gælder udekampen mod Odense Pirates. Og fredag den 25. november kommer førstepladsen Herning Blue Fox på besøg til et nyt topbrag i Vojens. Midtjyderne tabte i aften i Esbjerg, og dermed er SønderjyskE på andenpladsen blot tre point bagefter – dog med en kamp mere.

SønderjyskE – Aalborg 5-2 (2-0, 1-1, 2-0)
06.42 1-0 Max Tjernström (Lyø)
09.05 2-0 Charlie Combs (Lavoie, Lyø) PP
21.28 2-1 Trevor Gooch (Spelling, Ladehoff)
35.08 3-1 Cam Spiro (Lavoie, Combs) PP
56.54 3-2 Trevor Gooch (Bjorkstrand)
58.57 4-2 Charlie Combs (Lavoie, Lyø) EN
59.35 5-2 Gabriel Desjardins (Tjernström, Little) EN