én landsdel
ét sammenhold

Annonce

SønderjyskE henter spændende dansk forward hjem fra USA

Annonce

25-årige Jacob Schmidt-Svejstrup har i ti år spillet ishockey i USA, men de kommende to sæsoner går han på måljagt for SønderjyskE Ishockey i Metal Ligaen.

SønderjyskE-cheftræner og sportschef Mario Simioni betegner Schmidt-Svejstrup som en top seks-forward. En spiller, der får istid i powerplay og huserer i de to bedste kæder på holdet i college-ligaen NCAA. En talentfuld liga, hvor mange af topspillerne tager springet til verdens bedste ishockeyliga, NHL.

– Han er en dygtig spiller, som spiller med fysik og går hårdt på mål, og så elsker han at score mål. Samtidig er han en højrefattet spiller, som man aldrig kan få nok af på et hold. Vi er rigtigt glade for, at han har valgt at skifte til SønderjyskE, siger Mario Simioni.

Senest har den 188 cm høje og 93 kg tunge Schmidt-Svejstrup spillet for Clarkson University, og inden da blev det til fire sæsoner i University of Maine, hvor SønderjyskE-guldhelten Alfie Michaud var assistenttræner.

– Alfie er en spiller, som har vundet flere mesterskaber med SønderjyskE, og det er en person, som man lytter til. Han har givet Jacob de bedste ord med på vejen, forklarer Simioni.

Som ungdomsspiller hed klubberne Gentofte og Rungsted, inden han som blot 15-årig tog turen over Atlanten, hvor ishockeyen blev kombineret med studier. Nu ser Schmidt-Svejstrup frem til at spille på dansk is igen.

– Jeg glæder mig ekstremt meget til at komme hjem til Danmark og spille for SønderjyskE. Jeg har altid set SønderjyskE som et tophold og en rigtig god organisation, der spiller for mesterskaber, hvilket er hvad jeg er kommet for, udtaler Jacob Schmidt-Svejstrup.

Han har før prøvet at løfte et stort trofæ. Tilbage i 2018 vandt han med klubben Fargo Force den prestigefyldte Clark Cup i USHL-ligaen, som er den bedste liga i USA for spillere under 21 år.

– Og så er det fedt, at der er en god kerne af unge danske spillere, som jeg kender flere af i forvejen. Jeg glæder mig virkelig meget til at møde mine nye holdkammerater og løbe på isen i Frøs Arena foran klubbens fans, som jeg kun har hørt gode ting om, siger Jacob Schmidt-Svejstrup.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 6. Oktober 18:30
  FCF
  FC Fredericia
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 30. September
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  4
  :
  0
  B.93
  B.93

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke