SønderjyskE fightede sig i semifinalen

Der måtte overtid til, men så var en af sæsonens store målsætninger i hus. En plads i DM-semifinalen. Med en 3-2-overtidssejr over Rungsted Seier Capital var den fjerde og afgørende sejr en realitet.

Serien imod Rungsted sluttede dermed 4-0 efter fire sejre på stribe. Lidt misvisende cifre, da Rungsted var rigtig godt med i alle kampe. Første periode symboliserede meget godt serien. Rungsted havde pucken meget, men som regel stod der en SønderjyskE-spiller i vejen, når der skulle afsluttes foran mål. SønderjyskE var omvendt mere direkte. Skudstatistikken efter første periode var 7-5 til hjemmeholdet, men Gustav Nielsens mål var periodens eneste.

Rungsted fik både udlignet og kom foran i anden periode, men de lyseblå kom tilbage. En af seriens helt store spiller, William Pelletier, havde en stav med i den vigtige udligning. Den lille canadier arbejdede hårdt bag målet, og han afleverede tilbage til landsmanden Gabriel Desjardins, som smart spillede David Madsen fri til scoringen. Pelletier havde i første periode misbrugt en friløber, men han blev den helt store helt og matchvinder inde i overtiden. Rungsted brokkede sig over, at Pelletier gik lidt hårdt i ryggen på Morten Jensen, men det var vel nærmest ingenting, hvis man så de tacklinger i ryggen, som Pelletier selv blev udsat for i sidste kamp uden der blev dømt udvisning, selvom canadieren flækkede et øjenbryn i banden den ene gang. Flere af ungsted-spillerne gik amok på dommerne, mens SønderjyskE-spillerne jublede over semifinalepladsen sammen med de mange medrejsende sønderjyder.

Næste hurdle bliver semifinalen, hvor Herning Blue Fox meget vel kan blive modstanderen. Det bliver det, hvis Aalborg Pirates vinder serien mod Rødovre Mighty Bulls. Nordjyderne fører 3-1 i kampe og mangler kun en enkelt sejr. Overrasker Rødovre med et stort comeback bliver modstanderen i stedet vinderen af serien mellem Odense Bulldogs og Esbjerg Energy, hvor der står 2-2 i kampe. Derfor kommer semifinalerne også tidligst til at starte næste fredag. Hold øje med vores hjemmeside og sociale medier, hvor vi informere om kamptidspunkterne.

Rungsted – SønderjyskE 2-3 OT (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)
11.42 0-1 Gustav Nielsen (Drugge, Madsen)
21.25 1-1 Albin Lindgren (Setkov, Popovic)
25.04 2-1 Rasmus Andersson (Jensen, Asperup) PP
37.00 2-2 David Madsen (Desjardins, Pelletier)
65.45 2-3 William Pelletier (Tjernström, Schmidt-Svejstrup)
Udv.: RSC 6×2, SE 5×2
Skud: 26-19