SønderjyskE blev indhentet til sidst

SønderjyskE var under to minutter fra at hente en sejr i den første kvartfinalekamp mod Esbjerg Energy, men vestjyderne udlignede og vandt 2-1 efter overtid. Søndag kl. 19.00 spilles kamp to i Vojens.

Som ventet blev det et uhyre tæt opgør, hvor de små marginaler gjorde forskellen. At der blot blev scoret to mål i den ordinære spilletid var nu lidt et under. Masser af muligheder havde de to hold. Dommerne delte lystigt udvisninger ud, og det gav en del powerplay til holdene, men samtidig også lidt rodet spil i fem mod fem. Esbjerg startede kampen med nogle store muligheder i overtal, men SønderjyskE fightede godt, og defensiven stod fint foran en velspillende Nicolaj Henriksen i målet. Lidt bedre udnyttelse i powerplay havde været at foretrække hos SønderjyskE, men Esbjerg havde det også svært i spillet med en mand ekstra på isen.

William Boysen sendte SønderjyskE i front i starten af tredje periode, da en veloplagt Charlie Combs bag målet serverede pucken i powerplay. Steffen Frank havde en gylden mulighed for at gøre det til 2-0, men misbrugte den store målchance. Esbjerg havde undervejs i kampen to muligheder i fem mod tre, og med tre minutter tilbage tog de målmanden ud og spillede seks mod fire efter en udvisning til sønderjyderne. Victor Björkung måtte en tur i udvisningsboksen, og det var fair nok, men i angrebet inden blev Villiam Haag trippet i offensiv zone, uden dommerne reagerede. Dobbelt ærgerligt, da Henriksen måtte kapitulere halvvejs i det følgende undertal. Dermed 1-1 efter 60 minutter.

I overtiden scorede Esbjerg det afgørende mål tidligt, og dermed fører vestjyderne nu 1-0 i kampe i bedst af syv.  I dagens kamp var der mange tilskuere på lægterne, og meget af tiden kunne man mest høre de lyseblå tilhængere. Mon ikke det også bliver godt besat søndag aften, når pucken kl. 19.00 smides til kamp to i Frøs Arena.

Esbjerg – SønderjyskE 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
43.22 0-1 William Boysen (Combs) PP
58.06 1-1 Oliver Kjær (T.Brown, Schultz) PP
61.39 2-1  Søren Nielsen (Grønvaldt, Grundtvig)
Udvisninger: EE 4×2 + 1×5, SE 8×2
Skud: 32-23
Tilskuere: 3.595

Lørdag D. 6. April 14:00