én landsdel
ét sammenhold

Annonce

SønderjyskE åbnede slutspillet med sejr

Annonce

Med en sejr på 4-2 over Herning Blue Fox kom SønderjyskE fint fra start i DM-slutspillet. To gode perioder, der gav en 4-0-føring, grundlagde sejren.

Det mindede lidt om den syvende og afgørende kamp i 2014-finalen. SønderjyskE var i kontrol og spillede 40 rigtigt gode minutter, men Herning kom tilbage med to reduceringer og bragte spænding ind i kampen i tredje periode. I sidste ende endte det dog lykkeligt akkurat som for syv år siden med en klassisk “Geddi-sejr” på 4-2. Glædeligt var det også, at der blev stillet op med fire fulde kæder, da både Anders Biel og Mads Eller var tilbage på holdkortet igen.

Hvis Herning-målmand Simon Nielsen og Co. har mareridt over Yannick Vedel, så forstår man det efterhånden godt. Vedel åbnede målscoringen i aftenens kamp og scorede dermed sit syvende mål mod Herning denne sæson. Matt Prapavessis fik med en god aflevering sendt Vedel afsted på en kontra, og alene med Simon Nielsen hamrede Vedel pucken ind ved venstre stolpe. En 1-0-føring til SønderjyskE efter første periode var fuldt fortjent. De lyseblå spillede i et højt tempo og kom frem til mange chancer, mens Herning blot havde tre skud på mål inden første pause.

SønderjyskE startede anden periode i powerplay, da Patrick Galbraith i SønderjyskE’s mål var blevet kørt over af Mark MacMillan. Traditionen tro, er det altid svært at spille powerplay efter en pause og med ny is, men kort efter Herning blev fuldtallige lynede SønderjyskE. Martin Eskildsen fik pucken serveret af Matt Salhany, og Eskildsen sendte resolut et projektil op i venstre målhjørne. Kort efter var SønderjyskE igen i owertal, og denne gang lynede powerplayet. Efter snævre kombinationer endte pucken hos Victor Rollin Carlsson, der via skøjten fik scoret. Det lignede ikke et spark, men en vinkling, og derfor blev målet da også godkendt efter videogennemgang af episoden.

Nu begyndte Herning at spille mere fysisk, men netop som de for alvor pressede på, så slog SønderjyskE til igen. En Herning-fejl blev udnyttet, og med 4-0-målet sat ind af Cam Brown, så lignede det afgørelsen, men Herning skal man aldrig afskrive. På under fire minutter af tredje periode fik gæsterne reduceret to gange. Galbraith fik med hjælp af sine holdkammerater sat proppen i, og sejren blev kriget i land, selvom Herning pressede godt på til sidst.

På søndag kl. 15.00 venter kamp to i Herning, og tirsdag gælder det kamp tre i Frøs Arena, hvor der allerede er kampstart kl. 17.50. Begge kampe kan ses på stream på metalligaen.dk.

SønderjyskE – Herning 4-2 (1-0 3-0 0-2)
12.20 1-0 Yannick Vedel (Prapavessis, Salhany)
21.20 2-0 Martin Eskildsen (Salhany, Brown)
24.00 3-0 Victor Rollin Carlsson (Harms, Vedel) PP
29.32 4-0 Cam Brown (Salhany)
42.01 4-1 Kristian Jensen (Brændgaard, Hansson)
43.57 4-2 Morten Poulsen (Jessen, Nielsen)
Udv.:
SE 2×2, HBF 4×2
Skud: 31-26 (11-3, 13-10, 7-13)

Foto: Yannick Vedel har netop scoret til 1-0 (A. Stollig)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  3F Superliga
  Søndag D. 24. Oktober 18:00
  FCM
  FC Midtjylland
  VS
  SønderjyskE
  SJE
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  3F Superliga
  Søndag D. 17. Oktober
  SJE
  SønderjyskE
  1
  :
  1
  F.C. København
  FCK

Tilpas rækkefølgen på forsiden

  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
  business
  æ'biks
Save
  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  business
  æ'biks
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
Save

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke