Sikker sejr over Mighty Bulls

SønderjyskE vandt onsdag aften en sikker sejr på 3-0 over Rødovre Mighty Bulls, da der igen var tilskuere i Frøs Arena.

Uden at imponere skøjtede SønderjyskE tre vigtige point i hus. Egentlig havde SønderjyskE pucken meget fra kampens start, men det løb for det meste ud i sandet. Og en skudstatistik på 5-7 talte sit tydelige sprog om en første periode på det jævne.

– Det er som vi står på ski derude. Vi skøjter slet ikke nok, sagde Yannick Vedel til TV 2 Sport efter første periode.

Efter den første pause blev spillet bedre og mere direkte, og et par powerplay hjalp også på vej til at give momentum og frem for alt flere afslutninger på debutanten, finske Dennis Saikkonen i Rødovre-målet. Det vigtige 1-0-mål blev sat ind af Anders Biel efter bandespil med Mikkel Jensen, som fik comeback efter en skadespause. Jensen havde tidligere i perioden markeret sig med et stolpeskud. Han fik sendt Biel afsted, og alene med Saikkonen lagde Biel køligt pucken ind bag finnen.

Inden jublen havde lagt sig blandt det siddende publikum lå pucken i nettet igen. Rasmus Lyø fik i powerplay afsluttet, og undervejs ramte den venner og fjender foran mål. Martin Eskildsen blev først krediteret målet, men efter kampen fik Lyø målet i kamprapporten.

Tredje periode bød på en fin scoring, da Anton Öhman viste flot overblik og spillede Mathieu Foget fri. Canadieren kunne let skubbe pucken i kassen, da målmanden med afleveringen var fintet næsten helt ud på Stadion Allé.

Vi skulle ti minutter inde i tredje periode, før Rødovre havde periodens første skud på mål, men Patrick Galbraith fejrede sin OL-udtagelse med at pille den og resten af gæsternes forsøg. Blot 14 redninger skulle der til i aften, men et par af skuddene var nu ganske nærgående. Dermed holdt SønderjyskE nærmest historisk nullet i alle tre hjemmekampe mod Rødovre i grundspillet.

– Desværre blev det ikke nogen pragtkamp fra os foran tilskuerne, som vi var glade for at have tilbage igen, men vi viser niveau og så er vi der, når der gælder, sagde Galbraith efter opgøret.

Med sejren er SønderjyskE tilbage på andenpladsen. Næste opgave bliver kampen lørdag i Herlev, og mandag den 24. januar kl. 19.00 kommer Frederikshavn White Hawks på besøg i Frøs Arena.

SønderjyskE – Rødovre 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
29.07 1-0 Anders Biel (Jensen, Holzmann)
31.00 2-0 Rasmus Lyø (Brown, Frank) PP
55:05 3-0 Mathieu Foget (Öhman, Lyø)
Udv.: SE 0x2, RMB 3×2
Skud: 33-14 (5-7, 16-3, 12-4)