Sent mål afgjorde serien til Esbjergs fordel

SønderjyskE tabte den sjette kvartfinalekamp med 1-2. Esbjerg scorede kort før tid sejrsmålet og vinder dermed serien med 4-2 i kampe.

Endnu en gang var det et tæt opgør tilskuerne i Frøs Arena og på TV 2 Sport blev vidne til. Esbjergs fjerde sejr blev som de tre første med et enkelt mål efter en tæt serie, hvor målscoren samlet blev 12-12. Nu er det sejre, som tæller, og i den kategori var Esbjerg bedst. Det var de desværre også spillemæssigt i store dele af kampen denne aften.

SønderjyskE startede bedst, og dominerede de første 10-15 minutter, men tættere på end et stolpeskud fra Mike Little kom de lyseblå ikke. Esbjerg tog herefter mere og mere over. Inde i SønderjyskE-målet stod Patrick Galbraith til tider på hovedet, og SønderjyskE havde også muligheder i den anden ende, men ofte var afslutningerne ufarlige.

Der kom hul på bylden efter 27 minutter. Cam Spiro var efter flere måneders pause tilbage i lineup, og amerikaneren havde en stav med i Victor Björkungs flotte åbningsmål, som blev hamret ind under overliggeren. Spiro havde fået plads i førstekæden, da Villiam Haag sad ude på tilskuerrækkerne sammen med de andre skadede spillere, Mathias Borring og William Boysen. Den svenske topscorer blev skadet sent i søndagens kamp. Trioen kunne med de mere end 3.000 juble over føringsmålet, men minuttet efter blev SønderjyskE idømt en udvisning. Dommerne tillod meget i aftes, og denne udvisning var nok ikke den mest oplagte, men Esbjerg slog til og udlignede til 1-1.

Samtidig med slutsignalet for anden periode fik SønderjyskE pucken i nettet, men tiden var akkurat gået. Med 0,7 sekund tilbage lavede Esbjerg-målmanden redningen på Alex Lavoies skud, og da Rasmus Lyø slog til returpucken stod uret på nul. Et halvt sekund mere havde gjort forskellen.

Dermed var der lagt op til stillingskrig i tredje periode. SønderjyskE rullede på med fire kæder, og det kunne måske have gjort forskellen, havde kampen gået i overtid. Charlie Combs havde en stor mulighed med en friløber tre minutter før tid, men han overplacerede skuddet. På en lidt tilfældig chance lavede vestjyderne i stedet det afgørende mål med 59 sekunder tilbage på uret. Galbraith blev taget ud, men udligningen kom desværre ikke.

SønderjyskE – Esbjerg 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
27.05 1-0 Victor Björkung (Spiro, Krag)
30.19 1-1 Grayson Downing (T.Brown, Merchant) PP
59.01 1-2 Phillip Schultz (Kjær)
Udv.: SE 1×2, EE 1×2
Skud: 24-39
Tilskuere: 3.043

Lørdag D. 24. Februar 14:00