Så er der søndags-matchbold: Flot moral og sejr på heden

SønderjyskE er blot en enkelt sejr fra en plads i DM-finalerne i ishockey. Fredag aften blev o-2 vendt til sejr på 4-2 hos Herning Blue Fox, og dermed fører sønderjyderne 3-2 i kampe og kan søndag kl. 14.30 jagte den fjerde sejr, som udløser en plads i finalen.

Hent din billet her:

Det var igen tæt. Og igen blev der trængsel i udvisningsboksen. Det er lidt svært at forstå, hvordan to af ligaens mest disciplinerede hold kan så få mange udvisninger, men det var tilfældet igen i aften. Det gjorde dog ikke så meget, fordi noget af tiden fik holdene også lov til at spille fem mod fem, og som i de seneste kampe, så var SønderjyskE det bedste hold i den disciplin.

SønderjyskE havde muligheder nok til at komme foran i første periode. Tidligt i kampen spillede de lyseblå med to mand i overtal, og sent i perioden havde Villiam Haag en helt åben chance, men de første 20 minutter bød ikke på nogen mål. Der var energi og masser af nerve i kampen og perioden sluttede med en batalje bag mål, hvor Morten Poulsen ikke fik nogen straf for at crosschecke Oskar Drugge i ansigtet.

Stik imod spil og chancer kom Herning foran 2-0 på to powerplay-mål. En stime af lyseblå udvisninger startede, efter William Boysen var tæt på at score. Det så ud som han blev generet i afslutningen af en høj stav, men i stedet for en Herning-udvisning fik Boysen to minutter for brok.

Modgangen slog ikke SønderjyskE ud, og William Pelletier fik lirket den vigtige reducering ind. Igen kom Herning i powerplay, men på en kontra kunne David Madsen tilføje endnu et undertalsmål til samlingen. I grundspillet lavede han tre mål i boxplay. Målet var det sjette i slutspillet og gør ham til holdets målfarligste spille i playoff.

I tredje periode kværnede SønderjyskE videre, og Daniel Kønig endte med at blive matchvinder, da han fik scoret på sin gamle holdkammerat fra de succesrige ungdomsår i Vojens. Pelletier arbejdede godt i hjørnet i offensiv zone og fik pucken ud til Haag, som viste overblik og spillede Kønig fri til et skud i slottet. Pucken blev hamret ind højt bag en anden sønderjyde, Thomas Lillie, i målet. Herning forsøgte at jagte en udligning, men da Lillie blev taget ud i slutminutterne fik Mathias Borring tilkæmpet sig pucken og scoret i det tomme mål. Stemningen var højt i det lyseblå hjørne af hallen, hvor 3-400 sønderjyder havde en fest. Den gode stemning fortsætter forhåbentlig på søndag.

Herning – SønderjyskE 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)
23.46 1-0 Mathias From (Poulsen) PP
25.48 2-0 Brett Thompson (Poulsen, From) PP
27.56 2-1 William Pelletier (Drugge, Haag)
38.19 2-2 David Madsen (D.Galbraith) SH
43.04 2-3 Daniel Kønig (Haag, Pelletier)
58.31 2-4 Mathias Borring SH
Udv.: HBF 6×2, SE 9×2