Marginalerne tippede igen hjemmeholdets vej

Det er tæt det her. Også i den tredje semifinalekamp trak holdet på egen is det længste strå – og igen blev det marginalerne, som blev afgørende. Mens SønderjyskE i fredags i overtiden vandt 4-3, så vandt Herning Blue Fox søndagens kamp tre med de samme cifre på den midjyske is, men efter ordinær spilletid. Dermed fører rævene med 2-1 i kampe.

SønderjyskE var undervejs i kampen ellers foran 3-2, men Herning fik udlignet kort før den anden pause. Værterne fik også scoret til 4-3, inden SønderjyskE havde mulighederne for at udligne til sidst. Et powerplay fem mod tre blev ikke udnyttet. Mens Herning allerede havde tre powerplay i første periode, så havde SønderjyskE blot et enkelt powerplay i de første 55 minutter af kampen, og det blev der også scoret på, så det er svært at være helt utilfreds med udnyttelsesprocenten i dag. David Madsen stod for det omtalte 2-2-mål i overtal og lavede også 3-2-målet, mens Mathias Borring udlignede tidligt i kampen.

Der gælder nu om at restituere og blive klar til kampen tirsdag kl. 19.00 i Vojens. I en så tæt en serie er det de små marginaler, og derfor kan det lyseblå publikum blive en afgørende faktor. I dag bidrog de godt til stemningen i et udsolgt udebaneafsnit. Og så bliver disciplinen også afgørende. I dag havde Herning syv powerplays, hvor de kun lavede et enkelt powerplaymål, og samlet set har Herning ikke været meget bedre i powerplay end SønderjyskE, men det hjælper ikke, at modstanderen får alt for mange muligheder i den disciplin, selvom spillet i det lyseblå undertal har været godt.

Uanset så venter der helt sikkert endnu en tæt kamp, når fjerde stik i serien skal uddeles.